Comisia Juridică din Camera Reprezentanților a lansat luni o nouă investigație care îl vizează pe președintele SUA, Donald Trump, și colaboratori apropiați ai acestuia, pentru presupuse acțiuni de obstrucționare a justiției, corupție și abuz de putere.

Comisia Juridică a transmis solicitări pentru oferirea de documente către 81 de persoane sau entități care au legătură cu președintele Donald Trump, oferind termenul-limită de 18 martie pentru a răspunde.

Printre persoanele sau entitățile vizate se numără companii ale familiei prezidențiale, foști membri ai echipei de campanie electorală și rude apropiate, inclusiv Donald Trump jr, fiul liderului de la Casa Albă, informează site-ul de știri Axios.com.

Ancheta vizează presupuse acțiuni ilegale precum obstrucționarea justiției, acte de corupție și diverse forme de abuz în funcții.

Jerrold Nadler, președintele Comisiei Juridice, a declarat că este “foarte clar” că președintele Trump a obstrucționat justiția. Liderii Partidului Democrat, care deține majoritatea parlamentară în Camera Reprezentanților, nu au evocat încă explicit posibilitatea lansării procedurii pentru demiterea președintelui, unul din obstacole fiind situația din Senat, aflat sub controlul Partidului Republican, din care face parte Donald Trump.

Biroul Federal pentru Investigații (FBI), Senatul SUA și Camera Reprezentanților anchetează cazul ingerințelor Rusiei în campania electorală și presupuse contacte între apropiați ai președintelui Donald Trump și oficiali ruși, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigațiile. Donald Trump a negat orice colaborare cu Administrația de la Moscova în campania electorală.

Partidul Democrat din Statele Unite a intentat un proces împotriva Rusiei, echipei de campanie electorală a președintelui Donald Trump și site-ului WikiLeaks, denunțând o presupusă conspirație pentru perturbarea scrutinului prezidențial desfășurat în SUA în 2016. Comisia pentru Informații din Camera Reprezentanților a dispus încheierea anchetei privind ingerințele Rusiei, stabilind că nu au existat acțiuni coordonate ale echipei de campanie a președintelui Donald Trump cu Moscova.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/camera-reprezentantilor-lanseaza-o-investigatie-vasta-care-il-vizeaza-pe-donald-trump-53631.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/camera-reprezentantilor-lanseaza-o-investigatie-vasta-care-il-vizeaza-pe-donald-trump-53631-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv