Porsche, deținută de la Volkswagen, a anunțat, duminică, că a cooperat cu procurorii pentru a clarifica investigațiile privind presupuse datorii fiscale legate de pensionarea timpurie și avantajele fiscale de care s-au bucurau foștii directori executivi, informează site-ul agenției de știri Reuters.

n purtător de cuvânt al companiei a declarat că Porsche „a răspuns deja plăților anticipate de taxe prin intermediul unor suprataxe de siguranță și plăți forfetare”.

Ziarul Bild am Sonntag (BamS) a scris, duminică, că ofițerii de executare că au vizitat sediul Porsche, la sfârșitul anului trecut.

Publicația a menționat că investighația vizează documentele legate de petreceri, călătorii personale ale managerilor cu avioanele companiei și automobilele cu șofer ale acesteia, precum și deducerile de taxe pentru salariile plătite foștilor angajați în cadrul schemelor de pensionare anticipată.

De asemenea, ziarul a menționat că au fost solicitate declarații fiscale retroactive și lichidarea întârziată a unor datorii excepționale în ceea ce privește cheltuielile alocate pentru o petrecere aniversară organizată de fostul director executiv, Matthias Mueller, care a condus compania între 2015 și 2018.

Într-o declarație, Porsche a declarat că societatea a plătit sume importante restante pentru această cauză. Acesta a înmânat toate documentele privind eventualele datorii fiscale pentru angajații care s-au pensionat anticipat, a mai anunțat compania.

Plățile solicitate de autorități vizează perioada 2009 – 2017, determinând o cercetare la sediul Porsche, care a avut loc în iunie 2018, au mai afirmat reprezentanții companiei.

În plus, Porsche a ripostat la solicitările privind datoriile fiscale prin lansarea unor măsuri și procese interne de asigurare a respectării reglementărilor, cu sprijinul unor consultanți externi, mai arată declarația companiei.

Porsche a refuzat să comenteze alte detalii, în condițiile în care ancheta era în curs de desfășurare.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/porsche-a-anuntat-ca-se-confrunta-cu-o-investigatie-privind-taxele-53610.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/porsche-a-anuntat-ca-se-confrunta-cu-o-investigatie-privind-taxele-53610-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv