Bărbatul a ajuns la Spitalul Universitar din Cologne, Germania cu amețeli, vărsături și dureri de cap. Pacientul suferea deja de diabet și lua mai multe medicamente pentru a-și trata condiția, dar nu le lua în mod regulat, scrie , citată de Descoperă.

Testele au scos la iveală că omul avea niveluri extrem de ridicate de trigliceride în sânge: 150 de miligrame per decilitru (mg/dL) este considerat maximul sănătos, iar nivelul de 500 mg/dL este „foarte ridicat”. Nivelul de trigliceride al omului depășea 14.000 mg/dL.

Nivelul era atât de mare încât sângele a căpătat un spect lăptos, conform lui Philipp Koehler și Matthias Kochanek de la Spitalul Universitar din Cologne.

Cazul pacientului a fost cu atât mai complicat cu cât doctorii nu au reușit să folosească aparatele pentru filtrarea celulelor din sânge, deoarece acestea s-au înfundat din cauza nivelului prea mare. La a doua încercare, s-a produs același lucru. Atunci, doctorii au apelat la sângerarea terapeutică, adică au eliminat un litru de sânge din corpul omului și l-au înlocuit cu celule roșii și plasmă de la un donator.

rootstireaActualitate/Esential
Bărbatul a ajuns la Spitalul Universitar din Cologne, Germania cu amețeli, vărsături și dureri de cap. Pacientul suferea deja de diabet și lua mai multe medicamente pentru a-și trata condiția, dar nu le lua în mod regulat, scrie , citată de Descoperă. Testele au scos la iveală că omul avea niveluri...

Preluat de la romania ntv