Meteorologii anunță vreme deosebit de caldă pentru zilele următoare, cu temperaturi de până la 18 grade Celsius. Vânt și ploi slabe sunt așteptate în anumite zone ale țării și în Capitală, însă vremea se va menține frumoasă, informează ANM.

Pentru ziua de luni, meteorologii anunță vreme caldă și temperaturi ridicate: „Valorile termice vor crește semnificativ fațã de intervalul anterior, astfel încât vremea va deveni caldã în toate regiunile. Cerul va avea înnorãri temporare în vestul, centrul și nordul țãrii, iar în a doua parte a nopții de luni spre marți va ploua slab în Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse în Banat, în timp ce în zonele montane aferente vor fi precipitații mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin”, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Tot luni, vântul va avea intensificãri temporare la munte, cu viteze mai mari pe creste, mai ales ale Carpaților Orientali și ale Munților Apuseni, unde în a doua parte a zilei se vor depãși 70-90 km/h.

„Temperaturile maxime se vor încadra de la 8…10 grade în estul Transilvaniei și pe litoral, pânã în jurul a 18 grade, local în Banat și Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 8 grade, izolat mai scãzute în depresiuni. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceațã”, mai arată ANM.

Vremea caldă continuă și marți, chiar dacă în vestul, centrul și nordul țării, temperaturile vor scădea ușor.

„Cerul va avea înnorãri temporare, în cursul zilei va ploua slab, pe arii restrânse în vest, centru și nord, iar noaptea, local în sud, nord și nord-vest, exceptând zona Maramureșului, unde vor fi și lapovițe sau ninsori. La munte, pe spații mici se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificãri temporare în zona montanã, cu viteze mai mari pe creste, dar local și la cote mai reduse, ziua și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 7…9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și pânã în jurul a 18 grade, local în Muntenia, vestul Dobrogei și extremitatea de sud a Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 7 grade. Dimineața, izolat, vor fi condiții de ceațã”, mai informează reprezentanții ANM.

Meteorologii anunță vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă și pentru ziua de miercuri, când cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales ziua în nordul, centrul și estul țãrii, unde local va ploua slab.

„În zona de munte, îndeosebi în Carpații Orientali, pe arii restrânse vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificãri la munte, mai ales pe creste, dar izolat și la cote mai reduse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 6…7 grade în depresiuni și 16…18 grade în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 7 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -8 grade”, se mai arată în informarea ANM.

În Capitală, vremea va fi caldă pentru această perioadă, în cursul zilei de luni temperatura maximă fiind de 14 grade și cea minimă de 3 grade Celsius. Marți va fi vreme caldă cu maxime de 17-18 grade Celsius, însă în a doua parte zilei vor fi înnorări, apoi în cursul nopții va ploua slab.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/anm-vreme-calda-saptamana-viitoare-cu-temperaturi-de-pana-la-18-grade-53611.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/anm-vreme-calda-saptamana-viitoare-cu-temperaturi-de-pana-la-18-grade-53611-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv