Pentagonul a anunțat vineri că a trimis Congresului proiectul său de lege prin care se creează o ”forță spațială” dorită de președintele american Donald Trump, proiect care s-ar putea lovi de o puternică opoziție, informează AFP.

“Acesta este un moment istoric pentru țara noastră”, a declarat ministrul interimar al apărării, Patrick Shanahan, citat într-un comunicat. “Proiectul de lege al Ministerului Apărării este un pas strategic menit să asigure interesele naționale vitale ale Statelor Unite în spațiu”, a adăugat el.

Într-o primă fază, “Space Force” va funcționa ca un comandament militar în cadrul armatei aerului. Apoi, cu acordul Congresului, ea va deveni o forță în toată regula, cu propriul șef de stat major și un subsecretar pentru spațiu, dar tot sub controlul armatei aerului, după modelul corpului de elită al pușcașilor marini, care operează în cadrul US Navy.

Întregul personal militar și civil care activează în domeniul spațial în cadrul Pentagonului va fi regrupat sub un comandament unic.

Proiectul prevede ca forța spațială să dispună de circa 15.000 de militari, iar crearea sa ar costa 2 miliarde de dolari pe parcursul a 5 ani. Dacă va fi aprobată de Congres, forța spațială va fi primul serviciu creat de armata americană după US Air Force în 1947.

Dar congresmenii – și unii reprezentanți ai Pentagonului – au criticat proiectul, deoarece consideră că ar presupune prea multă birocrație, în contextul în care Ministerul Apărării din SUA este criticat pentru reacția prea lentă la schimbările tehnologice, tocmai din cauza birocratizării excesive.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/pentagonul-a-trimis-spre-aprobare-congresului-sua-planul-crearii-unei-forte-spatiale-53593.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/pentagonul-a-trimis-spre-aprobare-congresului-sua-planul-crearii-unei-forte-spatiale-53593-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv