Laura Codruța Kovesi a declarat, sâmbătă, că este un om credincios și că a mers la biserică înainte de audierea din Parlamentul European, unde a fost întâmpinată de un număr mare de enoriași români, care au susținut-o și i-au spus că îi țin pumnii pentru candidatura la șefia Parchetului European.

 

„Cred în Dumnezeu, mă duc la biserică și în România. Acum înainte de audierea în Parlamentul European, am fost la o biserică ortodoxă din Bruges. Au fost mulți români. Nu mă așteptam să fie atâția. Am fost impresionată că au fost foarte mulți copii. A fost o slujbă frumoasă. Când s-a terminat slujba cineva gătise cozonac și sarmale. Am primit și eu. Oamenii m-au încurajat. Urmăriseră știrile. Știau de ce sunt în Belgia și m-au încurajat și mi-au zis că îmi țin pumnii”, a declarat Laura Codruța Kovesi la Europa FM.

Fosta șefă a DNA a spus că a discutat cu românii de acolo despre modul de viață din Belgia.

Laura Codruța Kovesi, candidat la șefia Parchetului European, a primit cele mai multe voturi în comisia LIBE de zilele trecute, și anume, 26 de voturi. Cei doi contracandidați la conducerea Parchetului European au obținut mai puține voturi, Jean-François Bohnert – nominalizat de Franța – a primit 22 de voturi, iar Andres Ritter (Germania), un singur vot.

Parlamentul European și Consiliul UE vor numi de comun acord procurorul-șef european, iar Conferința Președinților ar urma să fie informată despre rezultatul audierii înainte de viitoarea sa reuniune de la 7 martie 2019.

Laura Codruța Kovesi a obținut 12 voturi în Comisia pentru Control Bugetar (CONT) din Parlamentul European, care a votat marți seara candidatul pentru funcția de procuror șef al Parchetului European. Pe locul doi a fost Francois Bohnert- 11 voturi, iar Andres Ritter a primit un vot.

Votul din Comisia CONT a fost unul consultativ.

rootstireaActualitate/Esential
Laura Codruța Kovesi a declarat, sâmbătă, că este un om credincios și că a mers la biserică înainte de audierea din Parlamentul European, unde a fost întâmpinată de un număr mare de enoriași români, care au susținut-o și i-au spus că îi țin pumnii pentru candidatura la șefia Parchetului...

Preluat de la romania ntv