Președintele SUA, Donald Trump, a ordonat personal oferirea unei autorizații pentru acces la date clasificate ginerelui său, Jared Kushner, consilier prezidențial pentru Afaceri politice, prin ignorarea preocupărilor formulate de alți oficiali, afirmă surse citate de cotidianul The New York Times.

Donald Trump a luat această decizie în mai 2018, generând preocuparea unor oficiali de la Casa Albă. John F. Kelly, care la acea vreme era șeful Cancelariei de la Casa Albă, a scris un memorandum intern în care afirmă că Donald Trump “i-a ordonat” să îi ofere autorizație pentru acces la date clasificate lui Jared Kushner.

Consilierul juridic prezidențial de la acea vreme, Donald McGahn, afirma într-un document că fuseseră formulate preocupări, inclusiv de către Agenția Centrală de Informații (CIA), în legătură cu Jared Kushner, subliniind că el recomandase să nu i se ofere acces la date secrete. 

Dezvăluirile intră în contradicție cu afirmațiile făcute de președintele Donald Trump. Președintele a afirmat în ianuarie că nu a avut niciun rol în primirea de către Jared Kushner a autorizației de acces la date secrete.

Avocatul lui Jared Kushner, Abbe D. Lowell, a afirmat în trecut că autorizația de acces la informații clasificate a fost acordată prin procedura standard. Aceeași poziție a fost susținută de Ivanka Trump, fiica lui Donald Trump și soția lui Jared Kushner.

Întrebată despre aceste informații, Sarah Huckabee Sanders, purtătorul de cuvânt al Președinției SUA, a declarat: “Nu facem comentarii despre autorizațiile de acces la date secrete”.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/nyt-document-care-arata-o-aparenta-minciuna-a-lui-trump-presedintele-sua-i-a-oferit-ginerelui-sau-acces-la-date-secrete-53587.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/nyt-document-care-arata-o-aparenta-minciuna-a-lui-trump-presedintele-sua-i-a-oferit-ginerelui-sau-acces-la-date-secrete-53587-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv