Unul dintre frații lui Cherif Chekatt, autorul atentatului de la Strasbourg din estul Franței, care s-a soldat în decembrie cu cinci morți, a fost reținut vineri la domiciliul său după ce a postat mesaje ”alarmante” pe Facebook, informează surse apropiate anchetei citate de AFP.

Malek Chekatt, de 38 de ani, a fost reținut “în apropierea domiciliului său de lângă centrul Strasbourgului” de către poliția judiciară din Strasbourg, fiind apoi plasat în arest preventiv, potrivit acelorași surse.

“Ancheta poliției judiciare va face lumină asupra intențiilor reale ale interesatului, care a scris substanțial (pe Facebook vineri) că vom auzi vorbindu-se de el în aceeași seară”, au adăugat acestea.

El a mai postat și o fotografie în care apăreau cinci arme, printre care două arme de asalt, o pușcă și două pistoale, precum și o vestă antiglonț, potrivit site-ului de internet al cotidianului Les Dernieres Nouvelles d’Alsace.

O percheziție a locuinței sale era de altfel în curs la sfârșitul după-amiezii, potrivit unei sursei apropiate anchetei.

Poliția judiciară a fost sesizată de parchetul din Strasbourg pentru “amenințări împotriva persoanelor”, au adăugat sursele citate.

Cherif Chekatt, de 29 de ani, a ucis cinci persoane și a rănit în jur de zece într-un atac armat comis în centrul istoric al Strasbourgului pe 11 decembrie, în timpul tradiționalului Târg de Crăciun. El însuși a fost ucis apoi de poliție după două zile de căutări într-un cartier din sudul orașului.

Bărbatul depusese un jurământ de credință față de gruparea Stat Islamic, potrivit unei înregistrări video descoperite de anchetatori pe un stick USB.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/atentat-la-strasbourg-un-frate-al-autorului-a-fost-retinut-dupa-o-serie-de-mesaje-alarmante-pe-facebook-53586.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/atentat-la-strasbourg-un-frate-al-autorului-a-fost-retinut-dupa-o-serie-de-mesaje-alarmante-pe-facebook-53586-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv