Orice modificare a legii 312/2004 privind statutul Băncii Naționale a României are nevoie de un aviz din partea Băncii Centrale Europene, a declarat joi  purtătorul de cuvânt al BNR.

Președintele PSD Liviu Dragnea și senatorul PSD Șerban Nicolae au depus un proiect conform căruia Banca Națională a României trebuie să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate. Proiectul de lege vizează modificarea și completarea Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României.

Dan Suciu a infirmat costurile de 300.000 euro necesare păstrării rezervei de aur în Anglia, sumă avansată de senatorul Șerban Nicolae, precizând că este vorba de 300.000 de lei, sumă precizată în raportul anual al BNR.

Proiectul de act normativ mai vizează ca în caz de diminuare a rezervelor, până la un nivel care ar periclita tranzacțiile internaționale ale statului, BNR să prezinte „Parlamentului și Guvernului, de îndată”, un raport privind situația rezervelor și cauzele care au condus sau care pot conduce la o astfel de reducere.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/purtatorul-de-cuvant-al-bancii-nationale-modificarea-statutului-bnr-are-nevoie-de-aprobarea-bancii-centrale-europene-53571.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/purtatorul-de-cuvant-al-bancii-nationale-modificarea-statutului-bnr-are-nevoie-de-aprobarea-bancii-centrale-europene-53571-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv