Laura Codruța Kovesi va fi din nou audiată de către Secția de anchetare a magistraților, în dosarul în care fosta șefă DNA are calitatea de suspect, faptele anchetate fiind luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu, au precizat surse apropiate anchetei.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că Laura Codruța Kovesi va fi din nou chemată la audieri, de procurorii Secției de anchetare a magistraților, în dosarul în care fosta șefă a DNA are calitatea de suspect. Aceleași surse au mai subliniat că încă nu a fost stabilită o zi pentru audierea lui Kovesi.

Laura Codruța Kovesi are calitatea de suspect în dosarul privind extrădarea lui Popa, faptele anchetate fiind luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiță, care spune că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Popa.

Fosta șefă a DNA a formulat în această cauză cereri de recuzare a procurorului de caz, Adina Florea, și a șefului Secției de anchetare a magistraților, Gheorghe Stan, toate fiind respinse.

Totodată, Kovesi, alături de alți doi candidați pentru funcția de șef al Parchetului European au fost audiați marți în ședința comisiilor LIBE și CONT din Parlamentul European.

Laura Codruța Kovesi a primit cele mai multe voturi în Comisia pentru Control Bugetar (CONT), și anume 12, față de Bohnert- 11 voturi, iar Andres Ritter, care a primit un vot.

În privința rezultatelor din Comisia LIBE, Laura Codruța Kovesi a primit, la fel, cele mai multe voturi, și anume, 26 de voturi.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/laura-codruta-kovesi-va-fi-din-nou-chemata-la-audieri-surse-53559.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/laura-codruta-kovesi-va-fi-din-nou-chemata-la-audieri-surse-53559-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv