Ministrul Apărării Gabriel Leș a anunțat, în răspunsul la interpelarea unui deputat USR, că Institutul Cantacuzino nu a reluat încă producția de vaccin antigripal, însă va relansa suplimentul alimentar românesc „Sod Natural” obținut din orz verde care contracarează efectele îmbătrânirii.

„Unul dintre obiectivele Institutului Cantacuzino pentru acest an este relansarea producției celui mai cunoscut supliment alimentar antioxidant brevetat în România, SOD NATURAL, preparat unic în țară, obținut din orz verde, cultură proprie, cu un conținut ridicat de fitonutrienți. Acesta este cunoscut pe plan național și internațional pentru capacitatea sa de a contracara efectele radicalilor liberi de oxigen implicați în îmbătrânirea celulară, dezvoltarea bolilor inflamatorii și de iradiere, fiind unul dintre cele mai populare produse realizate de Institutul Cantacuzino. Nu în ultimul rând, majoritatea echipamentelor deținute de institut în urmă cu 4 ani sunt de actualitate ca nivel tehnologic, fiind necesară înlocuirea unui număr mic de echipamente mai vechi, depășite fizic și moral”, precizează Gabriel Leș în răspunsul din 15 februarie, la interpelarea adresată de Adrian Prisnel, deputat USR.

În schimb, ministrul Leș spune că nu a fost reluată producția de vaccin antigripal La nivelul institutului există un plan de acțiune, întocmit de către un grup de cercetători, care cuprinde etapele necesare pentru reluarea producției de vaccin gripal și reautorizarea producției.

De asemenea, ministrul Apărării precizează că, în prezent, în Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino „își desfășoară activitatea un număr de 32 de angajați în domeniul cercetare, un numără de 75 de persoane în domeniul vaccinuri și un număr de 17 persoane în domeniul diagnostic. Totodată, vă informă că numărul de angajați în domeniul vaccinuri, la data trecerii instituției în subordinea Ministerului Apărării, era de 40 de persoane”.

Pe 22 ianuarie, deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel a adresat o interpelarea ministrului Gabriel Leș în care îl întreba care este stadiul cercetărilor în domeniul realizării vaccinului anti-gripal, dacă aparatele din domeniul vaccinurilor deținute de institut în ultimii 4 ani mai sunt de actualitate din punct de vedere tehnologic și mai sunt utilizate.

Parlamentarul USR a mai întrebat ce activitate desfășoară în prezent Institutul Cantacuzino și dacă din evoluția activității, în ultimii doi ani, este justificată apartenența instituției la MApN.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/cantacuzino-nu-a-reluat-productia-de-vaccin-antigripal-dar-vrea-sa-faca-o-solutie-anti-imbatranire-53568.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/cantacuzino-nu-a-reluat-productia-de-vaccin-antigripal-dar-vrea-sa-faca-o-solutie-anti-imbatranire-53568-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv