Constantin Chiriță, în vârstă de 61 de ani, a fost găsit împușcat, în mașina sa, pe 22 februarie, pe drumul spre Slobozia Ciorăști, unde locuia. 

Anchetatorii au găsit cele două arme folosite la uciderea patronului casei de schimb valutar din Focșani. Armele au fost găsite pe un câmp, la ieșirea din Focșani spre Rm. Sărat, ele fiind abandonate de criminali după ce au fugit de la locul faptei. Este vorba de o pușcă de calibrul 5,65 mm (o armă foarte silențioasă, interzisă la vânătoare) și un pistol de calibrul 9 mm (posibil cu butoiaș).

Ucigașii și-au recunoscut faptele, ei fiind cei care le-au arătat anchetatorilor locul unde s-au descotorosit de arme.

“În continuarea cercetărilor efectuate în cadrul dosarului penal privind infracțiunea de omor din data de 22 februarie, au fost identificate și recuperate armele folosite la săvârșirea infracțiunii”, potrivit IPJ Vrancea.

Reamintim că vineri, 22 februarie, în jurul orei 19.45, pe un drum izolat, autoturismul condus de Constantin Chiriță, de 61 de ani, patron al unei case de schimb valutar din Focșani, a fost lovit în plin de un autoturism de teren pe care cei trei infractori îl modificaseră pentru a rezista unui impact violent. În plus, mașina avea numere de înmatriculare false, de Marea Britanie. În autoturism se aflau Ionuț Bogdan Sprânceană și Gheorghe Vasile Văscăuțanu, care au coborât și au tras două focuri de armă în afacerist, provocându-i leziuni în urma cărora a murit aproape pe loc. Scopul lor era să-l jefuiască pe patronul casei de schimb valutar de o sumă importantă de bani. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Chiriță transporta 30.000 de euro, 20.000 de lire sterline și 300.000 de lei.

Omul de afaceri s-a baricadat în mașina personală după ce a fost lovit, motiv pentru atacatorii iritați l-ar fi împușcat.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/au-fost-gasite-armele-folosite-pentru-lichidarea-patronul-casei-de-schimb-valutar-53565.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/au-fost-gasite-armele-folosite-pentru-lichidarea-patronul-casei-de-schimb-valutar-53565-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv