Polițiștii bucureșteni au reținut, marți, un bărbat de 26 de ani care practica fără drept profesa de medic, într-un cabinet din Sectorul 3, asupra sa fiind găsite, la percheziții, mai multe ștampile, cu inscripții aferente mai multor specializări medicale, anunță Poliția Capitalei.

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au reținut, marți, un bărbat, în vârstă de 26 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activități, înșelăciune, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale și folosire a instrumentelor false.

“În luna ianuarie a.c., polițiști din cadrul Secției 11 au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 34 de ani, cu privire la faptul că la data de 17 decembrie 2018 a plătit o sumă de bani unei societăți comerciale cu profil medical, din sectorul 3, pentru efectuarea unui examen de specialitate, iar reprezentantul firmei i-a eliberat un buletin de analiză, fără a o supune vreunui control sau a o conecta la un aparat”, arată Poliția Capitalei, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Ulterior, un medic specialist din cadrul unui spital i-a adus la cunoștință că buletinul de analize respectiv nu reprezintă un examen imagistic.

După verificări, polițiștii au constatat că într-un imobil situat în sectorul 3 al Capitalei sunt amenajate mai multe spații folosite ca puncte de lucru de către mai multe societăți.

“Astfel, cabinetul indicat de către reclamantă a fost închiriat unei societăți comerciale, reprezentată de un bărbat, în vârstă de 26 de ani. Acesta a fost depistat iar asupra sa au fost găsite mai multe ștampile, cu inscripții aferente mai multor specializări medicale. De asemenea, au fost identificate și ridicate mai multe documente, diplome și certificate, ce urmează a fi expertizate, având în vedere existența unei suspiciuni rezonabile că acestea sunt false. Din verificările efectuate la instituții cu atribuții în domeniul sănătății a rezultat că în evidențele acestora nu există vreun medic cu datele de identificare ale celui în cauză”, potrivit sursei citate.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat instanței cu propunere de arstare preventivă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a deschis un dosar pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, exercitare fără drept a unei profesii sau activități, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale și folosire a instrumentelor false.

Cei care au intrat în contact cu falsul medic sunt rugați de către anchetatori să se adreseze direct Secției 11 Poliție, care instrumentează cazul.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/un-barbat-care-practica-fara-drept-profesia-de-medic-retinut-de-politisti-53548.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/un-barbat-care-practica-fara-drept-profesia-de-medic-retinut-de-politisti-53548-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv