În județul Buzău a fost confirmat primul caz de deces din cauza gripei la o pacientă în vârstă de 25 de ani din satul Grăjdana, comuna Tisău, a anunțat miercuri, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Buzău. Numărul celor decedați din cauza gripei a ajuns la 156.

Tânăra nu era vaccinată antigripal.

Directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu, a declarat că tânăra a fost internată inițial cu diagnosticul de viroză respiratorie, testul rapid de gripă fiind negativ.

“Pe 15 februarie, pacienta s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean unde a fost diagnosticată cu viroză respiratorie și insuficiență respiratorie acută, i s-a făcut un test de gripă rapid care a ieșit negativ, ulterior starea sănătății s-a agravat și a fost transferată pe secția ATI, unde i s-a repetat testul de gripă care, de această dată, a ieșit pozitiv, diagnostic confirmat și de Institutul Cantacuzino”, a mai afirmat sursa citată de Agerpres.

De asemenea, directorul DSP a mai spus că pacienta avea mai multe probleme de sănătate, handicap locomotor, obezitate, epilepsie cu antecedente, dar gripa a fost cauza principală a decesului care a agravat celelalte boli.

În județul Buzău, în sezonul rece 2018-2019 au fost înregistrate aproape 100 de cazuri de gripă.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/tanara-de-25-de-ani-moarta-din-cauza-gripei-53550.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/tanara-de-25-de-ani-moarta-din-cauza-gripei-53550-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv