Un medic pediatru din Florida, Statele Unite critică platforma Youtube după ce a găsit o serie de videoclipuri, destinate copiilor, care conțin instrucțiuni despre sinucidere, relatează USA Today.

 

Free Hess spune că a întâlnit pentru prima oară aceste videoclipuri în urmă cu șapte luni, atunci când un alt părinte îngrijorat i-a spus despre existența acestor filmări pe platforma Youtube. Hess susține că imediat după ce videoclipul initial a fost șters de Youtube, acesta a reapărut mai târziu.

O secvență din videoclipul filmat de Hess arată niște personaje din jocul animat de la Nintendo, „Splatoon”. Femeia afirmă că după patru minute, videoclipul se întrerupe și își face apariția un bărbat care oferă sfaturi despre „cum să te sinucizi”.

„Trebuie să existe o cale mai bună de a ne asigura că astfel de conținut nu este văzut de copii”, declară Hess. „Nu mai putem continua să riscăm siguranța acestora”, adaugă aceasta printr-o postare pe blogul său personal.

Al doilea videoclip a fost șters de pe Youtube.

Într-o declarație, purtătorul de cuvânt al companiei Youtube spune că toate videoclipurile care nu operează sub standardele companiei au fost șterse, iar platformei i-au fost adăugate controale adiționale pentru a oferi o experiență mai sigură.

„Depunem eforturi pentru a ne asigura că Youtube este platformă prietenoasă pentru copii și tratăm cu seriozitate orice păreri primite de la utilizatori”, declară Youtube.

Aceasta nu este prima dată când platforma se confruntă cu critici din partea utilizatorilor. În urmă cu ceva timp, numeroase companii și-au retras sponsorizările din cauza afișării acestora în timpul unor videoclipuri făcute de presupuși pedofili

rootstireaActualitate/Esential
Un medic pediatru din Florida, Statele Unite critică platforma Youtube după ce a găsit o serie de videoclipuri, destinate copiilor, care conțin instrucțiuni despre sinucidere, relatează USA Today.  Free Hess spune că a întâlnit pentru prima oară aceste videoclipuri în urmă cu șapte luni, atunci când un alt părinte îngrijorat...

Preluat de la romania ntv