Zeci de pompieri au intervenit pentru a stinge un incendiu de vegetație izbucnit într-o zonă mlăștinoasă la nord de orașul Manchester, în contextul în care temperatura a urcat marți până la 21 de grade, aceasta fiind cea mai caldă zi de iarnă înregistrată până acum în Marea Britanie.

Incendiul a izbucnit marți după-amiază în zona Saddleworth Moor și s-a extins cu rapiditate pe o suprafață de 1,5 kilometri pătrați.

Departamentului de Pompieri West Yorkshire a transmis pentru postul BBC că “acesta a fost unul din cele mai ample incendii în zone mlăștinoase”.

Temperatura a urcat marți în zona Kew Gardens din Londra până la 21,2 grade, cea mai ridicată temperatură de iarnă înregistrată până acum în Marea Britanie.

Paul Hudson, corespondent BBC Yorkshire, a declarat că în cea mai mare parte din Marea Britanie s-au înregistrat temperaturi anormal de ridicate.

“Astfel de temperaturi sunt în mod normal înregistrate în prima parte a lunii iunie”, a completat Hudson.

Incendii de vegetație au izbucnit și în zona Edinburgh și a pădurii Ashdown din comitatul East Sussex.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/incendii-de-vegetatie-in-marea-britanie-in-contextul-in-care-temperatura-a-urcat-pana-la-21-de-grade-53543.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/incendii-de-vegetatie-in-marea-britanie-in-contextul-in-care-temperatura-a-urcat-pana-la-21-de-grade-53543-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv