Foarte multe persoane sunt nemulțumite de noul smartphone lansat de Nokia, telefonul având un element dezgustător pentru cei care suferă de „tripofobie”, relatează LADBible.

„Tripofobia” este caracterizată prin „frica de găuri”, ceea ce îi face pe mulți să fie revoltați de grupuri de găuri sau umflături. În jur de 11% din populație suferă de această fobie.

Astfel, noul telefon Nokia9 PureView, care are cinci camere, nu este apreciat deloc de utilizatorii care suferă de această fobie. În plus, compania Nokia a adăugat încă o „gaură” pe spatele telefonului, aceasta fiind folosită pentru lumină, iar alta fiind un senzor infraroșu pentru detectarea adâncimii.

Mulți dintre cei nemulțumiți și-au spus punctul de vedere pe rețeaua de socializare Twitter, unele persoane susținând că îi „sperie foarte tare noul telefon Nokia”. Alți utilizatori au spus că noul telefon îi face să creadă că ceva „se urcă” pe pielea lor, în timp ce alte persoane spun că au descoperit pentru prima dată faptul că nu suportă astfel de imagini. „Să spunem doar că nu știam până acum că sufăr de așa ceva”, scrie unul dintre utilizatori pe Twitter.

Un studiu făcut de doi psihologi de la Universitatea din Essex susține că există un motiv foarte simplu pentru care unele persoane nu se simt tocmai bine după ce văd noile imagini cu telefonul Nokia. Potrivit celor doi psihologi, multe dintre animalele veninoase afișează astfel de găuri sau umflături pe pielea lor.

De asemenea, un cercetător de la Universitatea din Kent, Tom Kupfer, are încă o teorie. Acesta a spus pentru CNN că „aceste imagini ar putea reprezenta pentru multe persoane semnale a unor boli infecțioase sau a unor posibili paraziți”. „Nu aș fi surprins dacă această fobie este de fapt bazată pe scârbă și evitarea de boli”, continua Kupfer.

„Varicela a omorât milioane de oameni, deci dacă un strămoș de-al omului a fost predispus să aibă grijă și să se teamă de aceste umflături, acest lucru ar fi asigurat supraviețuirea speciei”, adaugă Kupfer.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/te-uiti-la-telefon-si-te-ia-cu-lesin-pentru-prima-data-un-smartphone-le-provoaca-oamenilor-o-fobie-53534.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/te-uiti-la-telefon-si-te-ia-cu-lesin-pentru-prima-data-un-smartphone-le-provoaca-oamenilor-o-fobie-53534-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv