India a efectuat marți atacuri aeriene împotriva militanților pakistanezi, pe fondul unui atentat revendicat la începutul lunii februarie de mișcarea Jaish-e-Mohammad, în urma căruia au murit peste 40 de agenți de poliție din Kashmirul indian, relatează site-ul postului BBC.

Ministrul indian de Externe, Vijay Gokhale, a declarat că atacurile au vizat ținte din Balakot, însă nu este clar încă dacă au fost efectuate în Pakistan sau în regiunea Kashmir. Oficialul indian a mai informat că mai mulți militanți au fost uciși.

Mișcarea reprezintă o escaladare a ostilităților între cele două state vecine.

Gokhale a declarat în cadrul unei conferințe de presă că India vizează mișcarea pakistaneză, Jaish-e-Mohammad, considerată teroristă de Islamabad.

Potrivit agenției Reuters, forțele armate pakistaneze au confirmat că India a efectuat atacuri aeriene, însă a adăugat că “infrastructura nu a fost afectată”.

Agenția Națională de Investigație (ANI) din India a anunțat luni că a identificat proprietarul mașinii folosite în atacul cu bombă asupra unui convoi militar comis în Kashmirul Indian.

Cel puțin 40 de agenți ai poliției paramilitare au fost uciși într-un atentat care a avut loc în Kashmirul Indian pe 14 februarie, acesta fiind cel mai sângeros atac comis asupra forțelor indiene în cei 30 de ani de insurgeță din regiunea majaoritar musulmană.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/india-a-efectuat-atacuri-aeriene-impotriva-militantilor-pakistanezi-jaish-e-mohammad-53525.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/india-a-efectuat-atacuri-aeriene-impotriva-militantilor-pakistanezi-jaish-e-mohammad-53525-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv