Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a sosit marți la Hanoi, unde urmează să se întâlnească miercuri cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, informează DPA și AFP.

Aeronava prezidențială Air Force One a aterizat pe aeroportul internațional Noi Bai din capitala Vietnamului puțin înainte de ora locală 21.00 (14.00 GMT).

Kim Jong Un ajunsese la Hanoi cu câteva ore mai devreme, cu trenul, după o călătorie de circa 3000 de kilometri, care a durat trei zile.

Trump și Kim s-au mai întâlnit o singură dată, anul trecut, în Singapore. Acordul de principiu semnat atunci pentru denuclearizarea peninsulei coreene nu a fost urmat de rezultate notabile, iar SUA au insistat pentru rămânerea în vigoare a sancțiunilor împotriva Coreei de Nord.

În Vietnam, ei vor avea o primă întrevedere miercuri seara, urmată de un dineu, precizează Reuters. Fiecare va fi însoțit de doi oaspeți și de interpreți, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders. O a doua întâlnire va avea loc joi.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/donald-trump-a-sosit-la-hanoi-pentru-al-doilea-summit-cu-kim-jong-un-53533.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/donald-trump-a-sosit-la-hanoi-pentru-al-doilea-summit-cu-kim-jong-un-53533-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv