Cosmin Dan, tânărul suspectat că a omorât-o prin incendiere pe fosta sa iubită, Valentina Daniela Nica, a solicitat să iasă din arestul Poliției. Avocații săi au făcut contestație la măsura arestului preventiv dispusă de Tribunalul Buzău pe 24 februarie, la numai o zi după ce tânărul ar fi comis crima.

După ce testul toxicologic rapid a indicat prezența alcoolului și a unor substanțe psihoactive în organism, este necesar ca în zilele următoare Cosmin să fie scos din arest pentru un examen psihiatric. De rezultatul acestuia depinde severitatea pedepsei pentru omor. Deocamdată, procurorii își concentrează ancheta penală doar pe Cosmin, autorul omorului, deși sunt indicii că în apartament ar mai fi fost alți patru tineri, între care și Anisia, actuala prietenă a inculpatului.

Unul dintre cei doi amici care i-au adus bidonul cu benzină a fost încuiat în baie, pe durata episodului de îmbrânceli și certuri între Cosmin și Valentina. Atunci când li s-a solicitat să îi ducă benzina lui Cosmin, ei au crezut că îi este necesară la vreo mașină, nicidecum pentru incendierea Valentinei și a apartamentului.

Când au ajuns la ușă, cei doi prieteni au auzit scandalul din apartament și s-au speriat. Unul ar fi decis să plece imediat iar celălalt a apucat să intre, dar a fost dus în baie de Cosmin și încuiat acolo. După ce a stropit-o pe fată cu benzină și i-a dat foc cu bricheta, Cosmin a fugit din apartament împreună cu Anisia, iubita lui, și un puști de 14 ani, martor și el la scandal.

Acesta din urmă s-a întors să îi descuie ușa prietenului uitat în baie, chiar înainte ca flăcările să cuprindă întreaga locuință. Conform procurorilor, Valentina a murit în urma intoxicării cu monoxid de carbon și a arsurilor, nefiind descoperite urme de violență. Unchiul victimei, Ion Dodan, declară, de asemenea, că medicul legist i-a spus că trupul fetei nu avea răni cauzate de lovituri. Se conturează astfel varianta că ucigașul a stropit victima cu benzină și i-a dat foc de vie, cadavrul fiind găsit chircit între calorifer și pat.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/descoperirea-oribila-a-politistilor-cum-a-murit-in-realitate-tanara-incendiata-de-vie-de-fostul-prieten-53530.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/descoperirea-oribila-a-politistilor-cum-a-murit-in-realitate-tanara-incendiata-de-vie-de-fostul-prieten-53530-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv