În prima lună de la declanșarea operațiunii Tomis, în cadrul controalelor operative efectuate la 136 de contribuabili, inspectorii Agenției Naționale de Administrare Financiare (ANAF) au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale (amenzi și confiscări), în valoare de peste 1,6 milioane lei.

Principalele categorii de bunuri confiscate, între 25 ianuarie și 25 februarie, sunt îmbrăcăminte, încălțăminte și materiale textile, potrivit unui comunicat de presă transmis luni de ANAF.

Deși numărul operațiunilor vamale în portul Constanța a scăzut cu 43%, se constată o dublare a bazelor de impozitare din punct de vedere valoric, în luna de referință.

În scopul intensificării activității de prevenire și combatere a evaziunii fiscale și fraudelor vamale, Direcția Generală Antifraudă Fiscală, cu sprijinul Direcției Generale a Vămilor, desfășoară acțiuni de monitorizare și control care vizează operațiunile de import și achiziții intracomunitare efectuate prin portul Constanța, atât prin Biroul Vamal Constanța Nord, cât și prin Biroul Vamal Constanța Sud Agigea, acțiune denumită generic „Tomis”.

Acțiunea presupune verificarea societăților care efectuează operațiuni de import și achiziții intracomunitare precum și a tranzacțiilor ulterioare importului, respectiv livrare/utilizare/consum pe teritoriul național și/sau livrare intracomunitară ori export.

Acțiunile de monitorizare și control vor continua, în perioada următoare.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/constanta-anaf-a-aplicat-61-de-sanctiuni-contraventionale-in-prima-luna-de-la-declansarea-operatiunii-tomis-53512.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/constanta-anaf-a-aplicat-61-de-sanctiuni-contraventionale-in-prima-luna-de-la-declansarea-operatiunii-tomis-53512-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv