Partidul Laburist, principalul partid de opoziție britanic, va susține un amendament care propune organizarea unui al doilea referendum privind ieșirea din UE pentru a evita Brexit-ul ”distrugător” al conservatorilor Theresei May, a decis luni liderul său, Jeremy Corbyn, relatează AFP și dpa.

Partidul Laburist va depune un amendament care va cere menținerea țării în uniunea vamală cu UE după Brexit.

Dacă acesta amendament este respins, formațiunea intenționează să depună un alt amendament care să ceară un al doilea referendum, urmează să-i anunțe în cursul serii pe parlamentarii din partidul său Jeremy Corbyn, potrivit unui comunicat al serviciilor sale.

“Într-un fel sau altul, vom face tot ce ne stă în putere pentru a preveni un ‘no deal'”, le va spune Corbyn parlamentarilor laburiști, potrivit extraselor date publicității înainte de eveniment.

“De aceea, în linie cu politica decisă în conferința noastră, suntem angajați să depunem sau să susținem un amendament în favoarea unui vot public care să prevină ca un Brexit distrugător al conservatorilor să fie impus cu forța țării”, urmează să mai spună Corbyn, potrivit dpa. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/brexit-partidul-laburist-sustine-organizarea-unui-al-doilea-referendum-53520.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/brexit-partidul-laburist-sustine-organizarea-unui-al-doilea-referendum-53520-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv