Uniunea Națională pentru Progresul României consideră că decizia Congresului UDMR privind adoptarea drapelului Ungariei și al celui secuiesc ca simboluri ale maghiarilor din România reprezintă “un atac și o sfidare de neacceptat” la adresa statului și a poporului român.

“Uniunea Națională pentru Progresul României consideră că decizia UDMR de la Congresul de sâmbătă privind adoptarea ca simboluri ale maghiarilor din România a drapelului Ungariei și al ‘ținutului secuiesc’ reprezintă un atac și o sfidare de neacceptat la adresa statului și a poporului român. România este stat național, suveran, independent, unitar și indivizibil, iar simbolurile sale sunt statuate foarte clar în Constituție. Orice abatere de la prevederile instituite de Constituția României se înscriu în afara cadrului legal și nu sunt, prin urmare, permise sau acceptate”, se arată într-un comunicat transmis de UNPR.

Conform aceleiași surse, UNPR respinge orice acțiune menită să aducă atingere statului român, simbolurilor naționale și poporului român și cere autorităților “să se poziționeze de urgență și să ia măsuri față de acțiunile recente” ale UDMR, care “seamănă dezbinare” între românii și maghiarii care trăiesc în această țară.

“Tocmai am sărbătorit 100 de ani de România. Istoria este mărturia de netăgăduit a celor 100 de ani de la Marea Unire. În contextul Centenarului, gestul UDMR este cu atât mai sfidător, neavenit și inacceptabil. Drapelul național al României este unic și reprezintă sacrificiul și credința românilor de-a lungul istoriei, trecutul și viitorul nostru. Vom apăra acest drapel, imnul național ‘Deșteaptă-te, române!’ și toate simbolurile și valorile neamului românesc și ale statului român cu orice preț și nu vom permite nimănui să atenteze la valorile noastre sau la integritatea națională”, a declarat președintele UNPR, Gabriel Oprea.

UNPR reamintește că pe 26 iunie 2015, de Ziua Drapelului Național, Gabriel Oprea, prim-ministru interimar la acel moment, a arborat la Miercurea Ciuc, în curtea Inspectoratului Județean de Poliție Harghita, cel mai mare drapel românesc.

“Este o mândrie să onorăm la Miercurea Ciuc drapelul României, simbol al statului român național, suveran, independent, unitar și indivizibil. Am un respect deosebit pentru valorile fundamentale ale statului român și cred cu tărie că interesul național unește un popor și dă forță unei națiuni. Mesajul meu este unul de unitate. Numai împreună, indiferent de religie, etnie sau orientare politică, ne putem servi țara, arătând că suntem cetățeni români adevărați și cetățeni europeni deopotrivă”, declara Gabriel Oprea.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/107-53495.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/107-53495-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv