Un reprezentat al Centrului Internațional de luptă și pregătire specială „VOLK”, care ar avea legături cu GRU (Serviciului Militar de Informații al Federației Ruse) a primit sâmbătă seară interdicție de intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, relatează site-ul publika.md.

Este vorba despre Oleg Kosolapov, șeful Centrului „VOLK” din orașul Simferopol, Crimeea.

Surse avizate au declarat pentru Deschide.md că Oleg Kosolapov a ajuns sâmbătă seară pe Aeroportul Internațional Chișinău, cu cursa avia Moscova – Chișinău, dar acestuia i-a fost interzis accesul în Republica Moldova și a fost întors la Moscova cu o altă aeronavă.

Aceleași surse nu exclud că deplasarea lui Kosolapov la Chișinău ar avea ca scop pregătirea destabilizării situației după scrutinul electoral, prin organizarea de manifestații, violențe stradale și pregătirea unor atentate care i-ar viza lideri politici de la Chișinău, vizat fiind, în special, președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Agenția „VOLK”, este oficial înregistrată în Federația Rusă ca organizație internațională, iar acest fapt îi permite să activeze și peste hotarele Rusiei.

Potrivit site-ului oficial al „VOLK”, organizația are filiale în mai multe orașe din Federația Rusă, în țări din Europa cum ar fi: Ungaria, Serbia, Elveția, Italia, Germania, Grecia, dar și în Taiwan, Asia.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/spion-rus-oprit-pe-aeroportul-chisinau-53488.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/spion-rus-oprit-pe-aeroportul-chisinau-53488-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv