Cel puțin 150 de persoane și-au pierdut viața și multe altele sunt spitalizate după ce au consumat alcool contrafăcut într-un stat din nord-estul Indiei, a doua tragedie de acest fel din țară în această lună, iar autoritățile fac eforturi să descopere sursa și să identifice vinovații, potrivit Reuters.

Bilanțul se bazează pe rapoartele provenite de la trei spitale din estul statului Assam. Autoritățile au estimat sâmbătă numărul de morți la 84.

“Avem încă peste 170 de persoane internate în spitale, iar alți pacienți sunt aduși din regiuni apropiate. Unii au dezvoltat complicații la două zile după ce au consumat alcoolul”, a spus ministrul Sănătății din Assam, Himanta Biswa Sarma, pentru Reuters.

”Am trimis mostre pentru analiza medico-legală pentru a stabili care sunt ingredientele folosite în aceste băuturi contrafăcute care au dus la moartea unui număr atât de mare de oameni”, a adăugat oficialul.

Tragedia de la Assam survine la două săptămâni după ce peste 100 de persoane au murit în urma consumului de alcool contaminat în două state din nordul Indiei, Uttarakhand și Uttar Pradesh, cel mai grav incident de acest gen din țară după 2011.

Decesele provocate de alcoolul contrafăcut se întâmplă frecvent în India, unde mulți nu-și permit achiziționarea băuturilor verificate din comerț.

În Assam, producția și consumul de alcool contrafăcut se întâlnește, de obicei, în regiunea plantațiilor de ceai, unde este băut de lucrătorii cu venituri mici.

Există 10 distilerii diferite care produc alcoolul contrafăcut care ajunge apoi la plantațiile de ceai și în alte regiuni, a spus Mrinal Saikia, un ales local din partidul Bharatiya Janata, aflat la conducere în statul Assam și în India.

Ingredientul principal folosit în băutura contrafăcută a fost furnizat de o persoană dintr-o regiune învecinată, a spus acesta.

“E posibil ca circa 1.500 de persoane să fi băut joi din acest lot de alcool, care a dus la moartea a 150 de persoane”, a declarat Saikia pentru Reuters.

Poliția a arestat 16 persoane până acum.

”Îi anchetăm și vom afla în curând sursa și persoanele implicate în furnizarea acestui lot toxic de alcool”, a spus Mukesh Agarwal, șeful poliție din Assam.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv