Socialiștii europeni au început sâmbătă campania electorală pentru Parlamentul European din 2019, prin desemnarea oficială a lui Frans Timmermans, în prezent vicepreședinte al Comisiei Europene, pentru funcția de președinte, relatează site-ul Politico.eu.

Flancați de panouri uriașe de culoare roșie, prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez și Timmermans purtau blugi în timp ce dansau pe ritmurile melodiei “Bella Ciao”, o melodie preferată despre rezistența italiană din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, principalii membri ai centrului-stâng al continentului i-au adus un omagiu lui Timmermans, care va candida la funcția de pre;edinte al CE după retragerea din cursă a colegului său din cadrul Comisiei, Maroš Šefčovič, în noiembrie.

În discursul său de congres, Timmermans a pus un accent puternic pe luptele tradiționale ale stângii, promițând o “puternică alianță cu sindicatele din Europa”, “o remunerare decentă pentru o muncă decentă”, un sistem echitabil de impozitare, o cooperare mai strânsă cu Africa și necesitatea lupta împotriva “lipsei de locuințe la prețuri accesibile în Europa”.

El a mai spus că unul dintre proiectele sale de reper ca viitor președinte al Comisiei va fi “interzicerea violenței bazate pe gen”.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/frans-timmermans-este-candidatul-socialistilor-europeni-la-functia-de-presedinte-al-ce-53481.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/frans-timmermans-este-candidatul-socialistilor-europeni-la-functia-de-presedinte-al-ce-53481-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv