Aproximativ 3,4 milioane de venezueleni au fugit din țara lor de la începutul crizei politice și economice, iar fluxul de plecări continuă, a anunțat vineri ONU, relatează AFP.

Într-un comunicat comun, Înaltul Comisariat pentru Refugiați (UNHCR) și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) au precizat că din acest total, aproximativ 2,7 milioane de venezueleni s-au refugiat în țări vecine, cum sunt Columbia și Peru, restul refugiindu-se în țări din afara Americii Latine.

În medie, în 2018, aproximativ 5.000 de persoane au părăsit Venezuela în fiecare zi. Pe baza acestor cifre, ONU a declarat în decembrie că se așteaptă ca numărul persoanelor care fug din țară să ajungă la 5,3 milioane până la sfârșitul acestui an.

Columbia găzduiește 1,1 milioane de refugiați și migranți venezueleni, urmată de Peru cu 506.000 de persoane, Chile cu 288.000, Ecuador cu 221.000, Argentina cu 130.000 și Brazilia cu 96.000 de persoane.

”Țările din regiune au demonstrat o solidaritate extraordinară cu refugiații și migranții din Venezuela (…) Dar aceste cifre evidențiază constrângerile cu care se confruntă comunitățile gazdă și nevoia continuă de sprijin din partea comunității internaționale “, a declarat Eduardo Stein, reprezentant Special al UNHCR și OIM pentru refugiații și migranții din Venezuela.

Exodul cetățenilor venezueleni, care fug din cauza acestei situații economice dezastruoase este considerat de ONU drept cea mai mare deplasare de persoane din istoria recentă a Americii Latine.

Venezuela are mari rezerve de petrol, dar este afectată de o criză economică profundă și se află sub sancțiuni financiare impuse de Statele Unite.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/venezuela-3-4-milioane-de-locuitori-au-parasit-deja-tara-53457.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/venezuela-3-4-milioane-de-locuitori-au-parasit-deja-tara-53457-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv