Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, după ce Iohannis a sesizat la CCR Legea bugetului de stat, că Guvernul va fi vinovat dacă alocațiile pentru copii nu se vor majora de la 1 martie, deoarece Exectivul a condiționat majorarea alocațiilor cu intrarea în vigoare a Legii bugetului.

„Alocațiile pentru copii vor crește de la 1 martie. Dacă Guvenrul nu va crește alocațiile de copii de la 1 martie va fi singurul vinovat. Nimeni nu a obligat Guvernul ca în momentul în care a emis OUG să lege majorarea alocațiilor de copii de intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat. Nu există nicio scuză pentru actuala guvernare să nu majoreze alocațiile pentru copii de la 1 martie”, a declarat Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul PNL a afrimat că Guvernul poate da o ordonanță de urgență astfel încât alocațiile pentru copii să fie majorate de la 1 martie, indiferent de termenul în care va intra în vigoare Legea bugetului de stat.

„Așa cum au dat OUG o pot modifica și să nu creeze nicio legătură între intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat și majorarea alocațiilor pentru copii. Bani să crească indemnizațiile pentru parlamentari, fără să fie în vigoare noua lege a bugetului de stat au avut. Ca atare nu pot să motiveze că nu majorează alocațiile pentru copii pentru că nu au în vigoare Legea bugetului de stat. Resursele financiare există. Cu siguranță atacul la Curtea Constituțională inițiat de președintele României nu afectează articolul referitor la majorarea alocațiilor. Așa cum au dat OUG pot să mai dea o ordonanță în care să spună că de la 1 martie se majorează alocațiile pentru copii”, a adăugat Orban.

El a susținut că Parlamentul poate adopta, de asemeena, proiectul PNL aflat în dezbatere, privind majorare a alocațiilor de stat, astfel încât acestea să crească de la 1 martie.

„De altfel după cum bine știți se află în dezbaterea Camerei Deputaților și urmează să intre la vot final proiectul d elege inițiat de PNL privind creșterea alocațiilor pentru copii. (…) Dacă nu mai vor să dea OUG de modificare a OUG atunci să susțină proiectul de lege inișiat de PNL să fie adoptat în cursul săptămânii vitoare pentru a intra în vigoare astfel ca de la 1 martie să majoreze alocațiile de copii”, a conchis Orban.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că a sesizat Curtea Constituțională cu privire la Legea bugetului de stat.

Guvernul a adoptat la ședința de marți o Ordonanță de Urgență care prevede majorarea alocațiilor de stat pentru copii, însă acest demers depinde de intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/orban-daca-alocatiile-nu-vor-creste-de-la-1-martie-va-fi-vina-guvernului-sa-dea-oug-53459.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/orban-daca-alocatiile-nu-vor-creste-de-la-1-martie-va-fi-vina-guvernului-sa-dea-oug-53459-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv