Magistrații au emis, vineri, mandate de arestare în lipsă pe numele a doi bărbați care, în urmă cu cinci luni, au tras mai multe focuri de armă și au împușcat un tânăr la intrarea într-un cazinou din Galați, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poliția îi caută de aproximativ cinci luni pe doi bărbați care au deschis focul pe stradă, cu un pistol cu gloanțe de foc, și au împușcat un tânăr.

Deoarece victima a refuzat să coopereze cu anchetatorii, identitatea atacatorilor a rămas mult timp necunoscută.

După aproximativ cinci luni, oamenii legii au reușit să afle numele persoanelor implicate în răfuiala din stradă, iar instanța a decis să îi aresteze preventiv, în lipsă, pe cei doi bărbați, care sunt cercetați pentru tentativă de omor calificat, uz de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„Tribunalul Galați a dispus admiterea propunerii de luare a măsurii arestării preventive, în lipsă, față de inculpații: Caciu Constantin Dragoș, cercetat pentru săvârșirea, în stare de recidivă, a infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de omor calificat, uz de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice, și Bogdan Cosmin Petruț, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de omor calificat, uz de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice. Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment, a rezultat că în noaptea de 15/16.09.2018, inculpații Caciu Constantin Dragoș și Bogdan Cosmin Petruț, împreună cu alți doi inculpați, purtând fără drept pistoale cu muniție Makarov, s-au deplasat până în fața cazinoului (…) din municipiul Galați, unde au tras mai multe focuri de armă asupra unui grup de aproximativ 10 persoane. Cinci dintre gloanțe au nimerit o persoană, căreia i-au cauzat leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 55-60 zile de îngrijiri medicale. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Incidentul de lângă cazinou s-a produs în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018. Atunci, un tânăr de 31 de ani a fost împușcat în burtă și în picioare cu gloanțe de foc. Câteva ore mai târziu, victima a fost adusă în stare gravă la spital și ulterior a refuzat să le spună poolițiștilor ce s-a întâmplat. Incidentul a fost anunțat la numărul unic de urgență 112 de un gălățean care locuiește în zonă.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/mandate-de-arestare-in-lipsa-pentru-doi-barbati-care-au-impuscat-un-tanar-53465.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/mandate-de-arestare-in-lipsa-pentru-doi-barbati-care-au-impuscat-un-tanar-53465-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv