MAE a lansat vineri o atenționare de călătorie, avertizând că începând din 22 februarie mai multe regiuni din Bulgaria vor fi afectate de căderi însemnate de ninsoare, însoțite de condiții de formare a poleiului.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie bulgar, începând cu data de 22 februarie 2019, mai multe regiuni vor fi afectate de căderi însemnate de ninsoare, însoțite de condiții de formare a poleiului”, se arată în atenționarea de călătorie emisă de MAE.

În acest sens, au fost emise următoarele coduri de atenționare meteorologică:

pentru data de 22 februarie 2019, cod galben de vânt în regiunile: Pleven, Lovech, Gabrovo, Velico Tarnovo, Ruse, Razgrad, Silistra, Dobrich, Varna, Sumen, Târgoviste, Stara Zagora, Sliven, Burgas, Haskovo, Iambol;
pentru data de 23 februarie 2019, cod galben de ninsoare cu strat de 10-15 cm, formare de polei combinate cu vânt puternic (în special în regiunile muntoase), pe întreg teritoriul țării.

”Se recomandă ca șoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autovehiculele echipate pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnele organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilității reduse în condiții de viscol puternic. Se pot obține informații actualizate despre starea vremii de pe site-ul www.weather.bg, informații despre starea actuală a drumurilor de pe aplicația gratuită LIMA (n.a.- deocamdată doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenției ”Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și non-stop de la numărul de telefon 070013020. În cadrul Agenției menționate funcționează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice”, mai precizează MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://sofia.mae.rowww.meteoalarm.euwww.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/mae-mai-multe-regiuni-din-bulgaria-vor-fi-afectate-de-caderi-insemnate-de-ninsoare-53463.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/mae-mai-multe-regiuni-din-bulgaria-vor-fi-afectate-de-caderi-insemnate-de-ninsoare-53463-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv