Familia lui Michael Jackson a dat joi în judecată postul HBO pentru controversatul documentar ‘Leaving Neverland’, care urmează să fie difuzat la 3 martie și care explorează acuzațiile de abuz sexual lansate împotriva “regelui pop”, relatează EFE.

Familia lui Jackson, care a criticat vehement acest documentar la prezentarea sa la Festivalul de la Sundance, a depus joi o plângere la Tribunalul Suprem din Los Angeles folosindu-se de o portiță legală pentru a ataca HBO.

Plângerea se bazează pe un contract mai vechi, încheiat cu HBO în 1992, privind difuzarea ‘Michael Jackson Live in Bucharest: The Dangerous Tour’, un documentar despre concertul pe care artistul l-a realizat pentru promovarea albumului său ‘Dangerous’.

Potrivit plângerii depuse, acest contract includea o clauză prin care HBO se angaja să nu facă niciun fel de comentarii sau să recurgă la practici de orice fel care ar putea să-l “denigreze” pe Michael Jackson sau pe reprezentanții săi.

Textul legal include și o condiție prin care HBO trebuia să-i înștiințeze și să-i consulte pe moștenitorii cântărețului, “dacă dorește să difuzeze programe adiționale despre Michael Jackson”. Reclamanții ar putea solicita un arbitraj confidențial în spatele ușilor închise, prin care familia lui Jackson să ceară despăgubiri ce ar putea depăși 5 milioane de dolari.

Familia starului descrise deja la începutul lunii ianuarie drept “scandalos și patetic” documentarul “Leaving Neverland”, în regia lui Dan Reed, însă difuzarea filmului la Festivalul de Film Sundance a declanșat o furtună pe social media.

Numeroși utilizatori s-au declarat scandalizați, mărturisind că nu mai cred în inocența “regelui muzicii pop”, achitat în 2005 pentru abuzarea unui minor și decedat în iunie 2009 din cauza unei supradoze de medicamente.

“Michael a întors întotdeauna și celălalt obraz, iar noi am întors întotdeauna și celălalt obraz când oamenii s-au luat de familia noastră – așa se face în familia Jackson”, declarase familia artistului după difuzarea documentarului.

“Nu putem însă asista în tăcere la acest linșaj public, în care vulturii de pe Twitter și alții care nu-l cunosc pe Michael îl atacă”. “Michael nu este acolo pentru a se apăra, altfel aceste acuzații nu ar fi apărut”, a adăugat familia.

În documentarul de patru ore, care urmează să fie difuzat de HBO, doi bărbați – Wade Robson (36 de ani) și James Safechuck (40 de ani) – formulează acuzații detaliate împotriva lui Jackson, susținând că artistul i-a abuzat sexual atunci când aveau 7 și respectiv 10 ani. 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/familia-lui-michael-jackson-da-in-judecata-postul-de-televiziune-hbo-pentru-documentarul-leaving-neverland-53451.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/familia-lui-michael-jackson-da-in-judecata-postul-de-televiziune-hbo-pentru-documentarul-leaving-neverland-53451-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv