Falsul chirug italian, Matteo Politi, rămâne cu măsura arestului preventiv dispusă de judecători în cazul său după ce magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au respins, vineri, cererea de control judiciar.

Matteo Politi a mai cerut o dată să fie plasat sub control judiciar, dar și magistrații Tribunalului București i-au respins această solicitare.

Italianul acuzat de exercitarea profesiei de medic fără drept se află în arest preventiv din 8 februarie. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1au pus în mișcare acțiunea penală față de falsul chirurg italian, el fiind acuzat de înșelăciune în formă continuată și simplă și de exercitarea fără drept a profesiei. În privința infracțiunii de înșelăciune, italianul e acuzat că a păgubit două persoane, spunându-le că este proprietarul unei clinici private și că le poate închiria un spațiu în cadrul unității. Acesta i-a păgubit pe cei doi reclamanți de o sumă de bani achitată ca garanție pentru închirierea spațiului.

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, deși avea doar opt clase, a fost prins de polițiștii de frontieră de la Curtici, județul Arad, în timp ce încerca să fugă din țară. În 2011, Matteo Politi a primit o sentință de un an și jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a mințit timp de mai mulți ani că e medic și a profitat că avea același nume de familie cu al unui cardiolog cu reputație din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/falsul-chirurg-italian-ramane-in-arest-dupa-ce-judecatorii-i-au-respins-cererea-de-control-judiciar-53461.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/falsul-chirurg-italian-ramane-in-arest-dupa-ce-judecatorii-i-au-respins-cererea-de-control-judiciar-53461-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv