Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri, la Congresul socialiștilor europeni, că Dreapta europeană a distrus Europa folosind austeritatea ca motiv, manipularea sau, exemplul României, instituțiile de forță.

“Ne aflăm aici pentru a discuta despre manifestul pe care stânga europeană îl propune pentru aceste alegeri europene. Acest manifest, document, va schimba Europa în bine. Suntem după 15 ani de dominație a Dreptei care a distrus multe valori, speranțe, destine. Au distrus încrederea în proiectul european și stim că Dreapta face orice să ne blocheze. Cred, dar trebuie să le spunem oamenilor modul în are Dreapta europeană a distrus Europa, folosind austeritatea, manipularea sau, cum e în România, instituțiile de forță ale statului”, a declarat Liviu Dragnea.

Președintele PSD a făcut referire și la măsurile luate de guvernarea social democraților.

“În ultimii ani am auzit cum au vorbit colegii despre salariu minim, creșterea pensiilor, grație guvernului nostru, salariul a crescut cu peste 50%, pensiile au crescut și cresc iar în 2020 nicio pensie nu va fi mai mică decât dublul de la începutul mandatului din 2017.Am redus taxele. Cei de dreapta ne-au zis ca așa ceva nu se poate, că nu trebuie să mărim salariile că nu sunt bani. Am arătat că se poate”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD a adus în discuție și drepturile egale pentru cetățenii din statele membre.

“Nu a fost ușor. Miza alegerilor pentru Parlamentul European e uriașă, vorbim de viitorul Europei, al meu, al dumneavoastră, al copiilor, al părinților. Împreună cu partidele surori trebuie să restabilim dreptatea. Sunt convins că o putem face. Apărarea democrației, dreptuilor cetățenilor, a unui sistem corect, just sunt linii directoare. (…) Trebuie să restabilim dreptatea. Oricunde în Europa dreapta ne vrea divizați, nu trebuie să cădem în această capcană. UE are nevoie de o schimbare profundă, doar noi o putem aduce. Avem nevoie de o Europă mai aproape de oameni, în care fiecare cetățean simte că are drepturi egale, nu trebuie să mai lăsăm pe nimeni în urmă. Suntem de partea bună”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/dragnea-la-pes-madrid-dreapta-foloseste-institutiile-de-forta-in-romania-53467.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/dragnea-la-pes-madrid-dreapta-foloseste-institutiile-de-forta-in-romania-53467-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv