Încă trei bătrâni au fost descoperiți în azilul privat din Liebling, județul Timiș, care a fost închis luni pentru că beneficiarii erau ținuți neîngrijiți și nespălați, în urma unui control efectuat de inspectorii de la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor. Poliția a deschis un dosar penal.

Potrivit reprezentanților Oficiului pentru Protecția Consumatorilor (OPC) Timiș, miercuri seara, inspectorii au efectuat un nou control la azilul privat din localitatea Liebling, care a fost închis luni din cauza condițiilor în care erau cazați beneficiarii.

Astfel, în urma verificărilor, au mai fost găsiți încă trei bătrâni cazați în azil. Unul dintre aceștia a fost transportat la spital, iar ceilalți doi urmează să fie mutați în cursul zilei de joi.

În acest caz, a fost deschisă o anchetă comună a polițiștilor timișeni, a OPC Timiș și ITM Timiș.

De asemenea, Poliția Timiș a deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, deoarece proprietarul percepea o taxa lunară pentru cazarea bătrânilor, deși azilul nu avea autorizație de funcționare.

Unsprezece bătrâni care erau cazați la un azil din Liebling erau nevoiți să folosească toaleta din curte, mâncarea era gătită într-o bucătărie improvizată, iar farfuriile se spălau în lighean. Căminul a fost închis, luni, de inspectorii OPC, după ce au fost găsite și excremente de șoareci.

După ce azilul a fost închis, o parte dintre bătrâni au fost transportați la spitalul din Deta, iar în prezent, autoritățile caută soluții pentru cazarea lor, după externare.

Fiecare bătrân era nevoit să plătească între 1.700 și 1.900 de lei pe lună pentru a fi cazat în azilul privat din Liebling.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/dosar-penal-in-cazul-azilului-inchis-in-timis-alti-trei-batrani-gasiti-in-conditii-improprii-53439.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/dosar-penal-in-cazul-azilului-inchis-in-timis-alti-trei-batrani-gasiti-in-conditii-improprii-53439-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv