Principalii membri ai delegației care îl va însoți pe președintele SUA, Donald Trump, la întrevederea din Vietnam cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, nu sunt siguri că regimul de la Phenian a luat decizia denuclearizării, informează site-ul de știri Axios.com.

Oficiali de rang înalt de la Washington au declarat că, deși Donald Trump și Kim Jong-Un au pledat la reuniunea din iunie 2018 pentru denuclearizare, cele două părți nu au un concept clar despre ce înseamnă acest lucru și este neclar ce vrea liderul de la Phenian.

“Nu știu dacă regimul din Coreea de Nord a luat decizia denuclearizării”, a declarat un membru al delegației, sub protecția anonimatului, precizând că reuniunea reprezintă totuși o oportunitate pentru ajungerea la un acord.

Întrebat dacă Donald Trump va oferi un tratat de pace pentru încheierea formală Războiului Intercoreean sau este dispus să retragă trupele americane din Coreea de Sud în schimbul unui acord cu liderul Coreei de Nord, un alt oficial american a afirmat că “aceste subiecte nu fac obiectul discuțiilor de acum”. Războiul Intercoreean din perioada 1950-1953 s-a încheiat printr-un armistițiu, nu printr-un tratat de pace.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/consilierii-lui-trump-nu-sunt-siguri-ca-liderul-coreei-de-nord-kim-jong-un-vrea-denuclearizare-53449.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/consilierii-lui-trump-nu-sunt-siguri-ca-liderul-coreei-de-nord-kim-jong-un-vrea-denuclearizare-53449-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv