Președintele rus Vladimir Putin a transmis miercuri, în cadrul discursului anual privind Starea Națiunii, că Rusia dorește relații apropiate cu Statele Unite și nu va lua decât măsuri de retorsiune, în caz de nevoie, relatează agenția de presă Tass.

„Rusia dorește relații de prietenie și egalitate cu Statele Unite. Rusia nu amenință pe nimeni, toate măsurile pe care le vom lua în ceea ce privește securitatea sunt de retorsiune, ceea ce le face defensive”, a anunțat Putin.

Președintele rus a criticat politica Statelor Unite în ceea ce privește Rusia, catalogându-le drepte „departe de a fi prietenoase”.

„Interesele legitime ale Rusiei sunt ignorate, există mereu campanii anti-Rusia, se introduc din ce în ce mai multe sancțiuni pentru care nu oferim un motiv și care sunt nelegitime din punct de vedere al legislației internaționale”, a adăugat Putin.

„Așadar, Rusia este considerată cea mai mare amenințare pentru Statele Unite. Voi spune direct: acest lucru nu este adevărat”, a declarat președintele.

Președintele rus vrea ca UE să facă pași reali pentru refacerea relațiilor cu Rusia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri în discursul privind Starea Națiunii că speră ca Uniunea Europeană să facă pași reali în revenirea la relații politice și economice normale cu Rusia, relatează agenția TASS.

”Sperăm ca Uniunea Europeană, liderii statelor europene vor face eventual pași reali pentru revenirea la relații politice și economice normale cu Rusia. Cetățenii acestor țări sunt interesați de această cooperare, inclusiv companiile mari, mijlocii și mici și ”în general afacerile” din țările UE”, a declarat Putin în mesajul său anual adresat Adunării Federale.

”Acest lucru, cu siguranță, va satisface interesele noastre comune”, a adăugat Putin.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/vladimir-putin-rusia-nu-ameninta-pe-nimeni-doreste-relatii-bune-cu-sua-liderul-de-la-kremlin-vrea-ca-ue-sa-faca-pasi-pentru-refacerea-relatiilor-cu-rusia-53420.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/vladimir-putin-rusia-nu-ameninta-pe-nimeni-doreste-relatii-bune-cu-sua-liderul-de-la-kremlin-vrea-ca-ue-sa-faca-pasi-pentru-refacerea-relatiilor-cu-rusia-53420-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv