Un bărbat din Petroșani, județul Hunedoara, a transferat peste 18.000 de euro în conturile unei „femei” pe care a cunoscut-o pe o rețea de socializare, după ce aceasta i-a spus că vrea să se mărite cu el.

Potrivit Poliției Hunedoara, Poliția Petroșani a fost sesizată marți de un bărbat în vârstă de 52 de ani despre faptul că, în septembrie 2018, a cunoscut, pe o rețea de socializare, o persoană care i-a spus că dorește să se căsătorească cu el.

Sub pretextul că femeia din spatele profilului rețelei de socializare îi va trimite 3.000.000 de dolari „să aibă grijă de ei până va veni ea în țară”, aceasta i-a cerut petroșăneanului diferite sume de bani, motivând că banii promiși de ea erau blocați într-un cont în Indonezia și trebuie să plătească pentru a-i debloca. Acest tip de escrocherii mai sunt cunoscute și sub numele de „scrisori nigeriene”. 

Bărbatul, dând crezare spuselor femeii virtuale, a trimis în contul indicat de aceasta mai multe sume de bani, în diferite tranșe, în valoare totală de 17.000 euro și aproximativ 2.000 de dolari. 

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Petroșani au început cercetările pentru identificarea autorului.

 În noiembrie 2018, o femeie din Petrila, județul Hunedoara, a transferat peste 11.000 de euro în conturile unui bărbat pe care l-a cunoscut pe o rețea de socializare, după ce acesta i-a promis că îi va trimite acasă „o valiză plină cu bani”, după care va veni și el în România.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/scrisorile-nigeriene-fac-victime-pe-facebook-un-barbat-din-petrosani-a-trimis-18-000-euro-unei-femei-care-i-a-promis-ca-se-marita-cu-el-53418.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/scrisorile-nigeriene-fac-victime-pe-facebook-un-barbat-din-petrosani-a-trimis-18-000-euro-unei-femei-care-i-a-promis-ca-se-marita-cu-el-53418-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv