Autoritățile australiene au anunțat zilele trecute că un mic mamifer a dispărut, din cauza schimbărilor climatice, transmite publicația SlashGear.

Ministrul federal al Mediului, Melissa Price, a spus că Bramble Cay melomys este acum, oficial, o specie dispărută. Este pentru prima dată în istorie când un mamifer dispare din cauza acțiunilor directe ale omului.

Micuțul rozător trăia pe insula Bramble Cay și era numit „cel mai izolat mamifer din Australia”. Specia era vulnerabilă din cauza arealului redus. Insula se ridică la doar 3 metri deasupra nivelului mării.

Suprafața disponibilă pentru aceste animale s-a redus semnificativ în ultimii ani, pe măsură ce nivelul mării a crescut din cauza topirii gheții la cei doi poli.

Melomys atingea la maturitate o greutate de 100 de grame și o lungime de 15 cm.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/primul-mamifer-disparut-din-cauza-schimbarilor-climatice-53417.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/primul-mamifer-disparut-din-cauza-schimbarilor-climatice-53417-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv