Irina Begu (72 WTA) s-a calificat, miercuri, în turul doi al turneului International de la Budapesta, întorcând soarta partidei cu reprezentanta Germaniei, Mona Barthel (80 WTA) de la set și 0-2, pentru a se impune în final cu 3-6, 6-4, 6-2.

Un singur break a făcut diferența în primul set. Cu procentaje similare la frecvența primului serviciu, Mona Barthel a speculat un start ratat de game patru al Irinei. Chiar dacă în primă fază românca a revenit de la 0-40, sportiva din Germania a obținut break-ul, la a patra oportunitate, acesta fiind, de altfel, singur game al manșei ajuns la egalitate și cu oportunități de break.

Barthel a condus cu 2-0 și în setul doi, însă Begu a răspuns prompt cu serie de trei game-uri, iar apoi a făcut diferența la 4-5, când nemțoaica a servit sub presiunea scorului.

Ajunsă mai des la fileu, Barthel a avut prima șansă de câștiga pe retur în decisiv, însă Irina a anulat trei mingi de break în game-ul al cincilea și apoi s-a impus la retur. Românca a încheiat partida cu un nou break, după două ore și 7 minute de luptă.

În optimi, Irina o va înfrunta pe Evgeniya Rodina (158 WTA), învingătoare cu 6-1, 6-2 în fața lucky-loser-ului Viktoriya Rodina.

Irina Begu este a doua româncă în optimile turneului de la Budapesta. Sorana Cîrstea va juca în această seară, de la ora 20:00, împotriva favoritei 4 a tabloului de simplu, Alexandra Krunic (Serbia). Begu și Cîrstea se pot întâlni în semifinale.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/irina-begu-s-a-calificat-in-optimile-de-finala-ale-turneului-de-la-budapesta-53423.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/irina-begu-s-a-calificat-in-optimile-de-finala-ale-turneului-de-la-budapesta-53423-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv