Un tragic eveniment rutier produs marți pe principal arteră a Zalăului reprezintă un semnal de alarmă cu privire la condițiile improprii și nesigure în care se efectuează transportul public de persoane. Ș

Fetița de 12 ani care și-a pierdut viața într-un accident de circulația produs marți, 19 februarie, în Zalău, după ce a căzut dintr-un microbuz de transport persoane, călătorea pe un taburet amplasat în partea din spate a mijlocului de transport. Elevă în clasa a VI-a la o școală din oraș, copila se întorcea acasă, în satul Badon, cu microbuzul care efectuează curse regulate de transport persoane pe traseul Zalău-Dioșod. La scurt timp după ce autovehiculul a pornit din stație, ușile din spate s-au deschis în mers, iar minora s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil, lovindu-se grav în zona capului.

“Fetița era întinsă pe carosabil, cu picioarele pe trotuar și cu fața în jos, pe asfalt, în stop cardio-respirator, cu sânge la nivelul feței și otoragie. A fost dusă în ambulanță, unde echipajul medical a efectuat timp de o oră și un sfert manevre de resuscitare, i-a administrat peste 20 de adrenaline, însă nu a reușit să o readucă la viață. S-a făcut tot ce era omenește posibil”, a declarat dr. Ioan Cordea, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Sălaj.

Potrivit polițiștilor, microbuzul transporta mai multe persoane decât numărul de locuri prevăzut, astfel că minora a ocupat o bancă improvizată în spatele locurilor omologate ale autovehiculului.

“Nu am stabilit, deocamdată, câte persoane erau în plus în microbuz, întrucât fiind vorba despre o cursă regulată, transportul se face pe baza legitimațiilor de călătorie și a abonamentelor, neexistând o listă de pasageri”, au precizat surse din cadrul anchetei.

Mijlocul de transport era condus de către un bărbat de 57 de ani din Zalău, administratorul firmei de transport care face curse pe ruta amintită. El a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. Oamenii legii susțin că operatorul deține autorizație valabilă pentru transport rutier de persoane.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru de ucidere din culpă și continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările care au dus la producerea acestui accident. În 2016, un microbuz al aceluiași operator, în care se aflau 15 persoane, a fost implicat într-un accident rutier, după ce a fost lovit în plin de o autoutilitară.

Atât șoferul, cât și pasagerii au suferit multiple traumatisme.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/fetita-care-a-murit-dupa-ce-a-cazut-din-microbuz-calatorea-pe-un-taburet-usile-autovehicului-s-au-deschis-in-mers-53434.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/fetita-care-a-murit-dupa-ce-a-cazut-din-microbuz-calatorea-pe-un-taburet-usile-autovehicului-s-au-deschis-in-mers-53434-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv