Casa de modă franceză a anunțat că Virginie Viard, „mâna dreaptă” a lui Karl Lagerfeld, va prelua conducerea operațiunilor creative ale companiei, după ce renumitul creator de modă a murit marți, relatează Harper’s Bazaar.

Karl Lagerfeld a fost directorul Chanel din 1983 până în ultimile sale zile din 2019. Casa de modă susține că Virginie Viard va reuși să „ducă mai departe viziunea lui Gabrielle Chanel și a lui Karl Lagerfeld”.

Viard și-a început stagiatura la Chanel în anul 1987, la patru ani după ce Karl Lagerfeld a devenit directorul de creație al brandului emblematic. Aceasta fost recomandată pentru poziție de către guvernatorul Prințului Rainier de Monaco.

După ce au lucrat împreună la Chanel, Viard s-a alăturat lui Lagerfeld la casa de modă Chloé în 1992, dar numai pentru cinci ani. Aceasta s-a întors apoi la Chanel în poziția de coordonator pentru colecțiile haute couture și a început să lucreze la „ready-to-wear” în anul 2000.

Viard provine dintr-o familie care a iubit întotdeauna moda. Bunicii săi erau producători de mătase. „Am fost mereu atrasă de această industrie, dar cel mai mult mi-am dorit să creez costume pentru piese de teatru”, spune Viard pentru revista Crash. „Mi-am început cariera în producția de costume ca asistent pentru Dominique Borg, care a creat costume pentru Camille Claudel. Mai apoi, am fost creator de costume pentru filme și piese de teatru, pănă l-am întâlnit pe Karl. Acesta mi-a sugerat să lucrez pentru Chanel și pentru Chloé”, continuă aceasta. 

Creatorul de modă Karl Lagerfeld a fost spitalizat de urgență luni seară, la Paris, și a murit marți dimineață.

Karl Lagerfeld a fost marele absent la propriul show Chanel organizat în timpul Săptămânii modei de la Paris (15 – 24 ianuarie), iar reprezentanții casei de modă au anunțat la momentul respectiv că acesta se simțea „obosit”. Aceasta a fost pentru prima dată când Lagerfeld nu și-a făcut apariția la propriul show, pentru a primi aplauzele publicului.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/cine-este-femeia-care-va-prelua-conducerea-casei-de-moda-chanel-dupa-moartea-renumitului-creator-de-moda-karl-lagerfeld-53414.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/cine-este-femeia-care-va-prelua-conducerea-casei-de-moda-chanel-dupa-moartea-renumitului-creator-de-moda-karl-lagerfeld-53414-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv