Distrugătorul american USS Donald Cook începe o nouă misiune în Marea Neagră, în scopul consolidării “stabilității regionale” prin cooperarea cu partenerii din cadrul Alianței Nord-Atlantice, anunță Flota a VI-a a Forțelor Navale SUA.

“Distrugătorul USS Donald Cook, din clasa Arleigh Burke, a început marți tranzitul prin Strâmtoarea Dardanele în drumul spre Marea Neagră, unde va efectua operațiuni maritime de securitate în scopul intensificării stabilității maritime regionale, a disponibilității comune și a capabilităților navale împreună cu aliații din cadrul NATO și cu partenerii din regiune”, anunță Flota militară a VI-a a SUA, activă în Europa și în Africa.

“Fiecare vizită ne oferă oportunitatea unică de a colabora cu partenerii regionali”, a declarat Matthew Powel, comandantul distrugătorului USS Donald Cook.

“Misiunea navei în Marea Neagră va intensifica interoperabilitatea cu aliații NATO și cu țările partenere și va demonstra determinarea colectivă pentru securitatea Mării Negre”, precizează Flota a VI-a a Statelor Unite.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/sua-trimit-un-distrugator-in-marea-neagra-pentru-consolidarea-stabilitatii-regionale-53405.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/sua-trimit-un-distrugator-in-marea-neagra-pentru-consolidarea-stabilitatii-regionale-53405-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv