Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Bruxelles, la 6 februarie 2019.

”Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 19 februarie a.c., decretul privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Bruxelles, la 6 februarie 2019”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Aderarea Macedoniei la UE și NATO, a fost blocată până recent de Grecia, care a refuzat să accepte numele țării, considerând că reprezintă o revendicare teritorială pentru una din regiunile sale nordice, care poartă același nume.

Parlamentul grec a ratificat pe 25 ianuarie un acord privind schimbarea denumirii Republicii Macedonia în Republica Macedonia de Nord.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/klaus-iohannis-a-cerut-parlamentului-ratificarea-protocolului-de-aderare-a-macedoniei-de-nord-la-nato-53399.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/klaus-iohannis-a-cerut-parlamentului-ratificarea-protocolului-de-aderare-a-macedoniei-de-nord-la-nato-53399-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv