Executivul ar putea adopta, în ședința de marți, care va începe la ora 13.00, ordonanța de urgență privind majorarea alocațiilor pentru copii, în cazul în care actul normativ va primi avizele de la toate ministerele, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Măsura de creștere a alocațiilor pentru copii ar urma să fie aplicată de la 1 martie, a adăugat Budăi.

„Vineri am redactat împreună cu colegii din minister Ordonanța de Urgență, am convocat dimineață grupul de dialog social și am trimis apoi Ordonanța la Consiliul Economic și Social, apoi spre avizare la ministere. Sperăm ca până mâine să putem obține toate avizele și să intrăm în ședința de Guvern cu ea (…) Am prevăzut în Ordonanță ca această majorare să fie aplicată de la 1 marit”, a declarat, luni, Marius Budăi.

Potrivit acestuia, în proiectul de Ordonanță sunt prevăzute și majorări ale alocațiilor pentru copiii cu dizabilități, respectiv de la 200 la 300 de lei.

„Era vorba de copiii cu dizabilități între 2 și 18 ani și ulterior, dacă urmează anumite studii, până la 26 de ani, dar vorbim între 2 și 18 ani, care nu erau cuprinse în ceea ce a citit colegul nostru, și am rearanjat sumele, am recalculat și am asigurat și majorarea pentru ei. Am propus în text majorarea și pentru ei de la 200 de lei la 300 de lei”, a mai spus ministrul Muncii.

Impactul financiar al măsurii este de 2,1 miliarde lei, a anunțat, duminică, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Camera Deputaților a adoptat, vinerea trecută, decizonal, modificarea Legii privind plafoanele, care prevede mărirea deficitului bugetar de la 2,55% la 2,76%, pentru a susține financiar creșterea alocațiilor pentru copii.

Inițial, PNL propusese ca sursă de finanțare pentru majorarea alocației banii din excedentul înregistrat de bugetul asigurărilor sociale. Liviu Dragnea a propus ca banii să fie luați din majorarea deficitului bugetar, pentru că, amendamentul PNL care prevedea ca finanțarea să fie făcut din excendentul pe pensii este neaplicabilă.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat, în aceeași zi, bugetul pentru 2019.

Deși OUG privind majorarea alocațiilor copiilor nu figurează pe ordinea de zi a ședinței de marți, Executivul are spre dezbatere și aprobare mai multe proiecte de hotărâre, printre care cel referitor la aprobarea criteriilor și a procedurii de acreditare a agențiilor de intermediere între cererea și oferta de muncă zilieră.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, un alt proiect de hotărâre care va fi adoptat se referă la aprobarea plății contribuției financiare voluntare a României pentru anul 2019 către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică-OCDE, în vederea finanțării proiectului „Sistemul Comun de Transmitere a datelor” ce vizează protecția și confidențialitatea datelor transmise de către țările care implementează Standardul Comun de Raportare al OCDE.

De assemenea, Executivul va dezbate și aproba un proiect de hotărâre privind darea în administrarea Curții de Conturi a unui imobil situat în județul Galați, aflat în domeniul public al statului și înscrierea acestuia în anexa nr. 33 la H.G. nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

Pe ordinea de zi a Guvernului se află și două memorandumuri:

„-Memorandum cu tema: semnarea Memorandumului de Înțelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat din România și Autoritatea Generală pentru Investiții și Zone Libere din Republica Arabă Egipt, în domeniul investițiilor, promovării start-up-urilor și antreprenoriatului, în marja lucrărilor cele de-a III-a sesiuni a Comitetului mixt româno-egiptean de cooperare economică, științifică și tehnică, Cairo, 26-28.02.2019

Memorandum cu tema: semnarea Memorandumului de Înțelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat din România și Ministerul Investițiilor și Cooperării Internaționale din Republica Arabă Egipt, pentru promovarea cooperării în afaceri pe terțe piețe în marja lucrărilor cele de-a III-a sesiuni a Comitetului mixt românoegiptean de cooperare economică, științifică și tehnică, Cairo, 26-28.02.2019”.

De asemenea, Guvernul va lua act de ordonanțele emise în temeiul Legii nr.4/2019 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe. Executivul a emis „patru ordonanțe, inițiate de următoarele
ministere: – Ministerul Culturii și Identității Naționale – 1 ordonanță; – Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale – 1 ordonanță; – Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – 2 ordonanțe”, conform sursei citate.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/guvernul-ar-putea-adopta-maine-o-ordonanta-de-urgenta-pentru-majorarea-alocatiilor-53385.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/guvernul-ar-putea-adopta-maine-o-ordonanta-de-urgenta-pentru-majorarea-alocatiilor-53385-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv