Direcția de Sănătate Publică a decis, marți, oprirea activității blocului operator și a secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Institutului „Marius Nasta” din Capitală deoarece rezultatele analizelor privind infecțiile intraspitalicești nu au fost conforme.

„Ministerul Sănătății a fost informat de către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) că, în această după amiază, inspectorii sanitari au decis sistarea activității blocului operator și a secției ATI (postoperator) din cadrul Institutului Național de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”. Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca și cele ale probele recoltate în data de 13.02.2019 de către reprezentanții DSPMB din unitatea respectivă”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB consideră necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere și limitare a infecției cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului.

„Reluarea activității va fi posibilă numai după ce se vor aplica procedurile de curățenie și dezinfecție terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme”, mai spune Ministerul Sănătății.

Ancheta DSP București în Institutul Național de Pneumftiziologie “Marius Nasta” a fost demarată în seara de 9 februarie, anunță Ministerul Sănătății, precizând că managerul Institutului a anunțat reprezentanții DSP despre identificarea unor cazuri de pacienți cu infecții nososcomiale în secția de Terapie Intensivă a unității sanitare.

Doi pacienți au murit, săptămâna trecută, la Institutul Marius Nasta din București, spune managerul instituției Beatrice Mahler, precizând că persoanele sufereau de alte afecțiuni și aveau și infecții nosocomiale. Internările în Secția de Terapie Intensivă sunt limitate.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/dsp-a-oprit-activitatea-la-blocul-operator-si-sectia-ati-din-institutul-nasta-din-cauza-infectiilor-53406.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/dsp-a-oprit-activitatea-la-blocul-operator-si-sectia-ati-din-institutul-nasta-din-cauza-infectiilor-53406-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv