Dragorul Maritim (DM 25) ”Lt. Lupu Dinescu” din structura Divizionului 146 Nave minare-deminare s-a alăturat Grupării Navale Permanente NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 pentru a desfășura acțiuni specifice în Marea Neagră de asigurare a securității pe flancul estic, conform SMFN.

Potrivit sursei citate, DM 25 a părăsit duminică, 17 februarie, portul militar Constanța, pentru a se integra în SNMCMG-2, grupare navală permanentă din care fac parte și bastimente din Bulgaria, Germania, Spania și Turcia.

“Misiunea principală a dragorului maritim românesc este de a asigura implementarea măsurilor de securitate, adoptate la Summit-ul NATO de la Bruxelles din anul 2018, conform cărora Alianța va continua să promoveze o abordare de tip 360 de grade a securității și să îndeplinească în mod eficient toate cele trei sarcini fundamentale stabilite în conceptul Strategic: apărarea colectivă, gestionarea crizelor și securitatea prin cooperare”, se arată în comunicatul de presă al Statului Major al Forțelor Navale, transmis luni AGERPRES.

Pe timpul celor trei săptămâni ale prezenței grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră, navele vor participa la Exercițiul bilateral româno-bulgar Poseidon 19, fiind programate și escale în porturile Varna și Constanța.

DM 25 ”Lt. Lupu Dinescu” este comandat de către locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și are la bord un echipaj alcătuit din 78 de marinari militari. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/un-dragor-maritim-al-fortelor-navale-romane-s-a-alaturat-snmcmg-2-ce-desfasoara-actiuni-specifice-in-marea-neagra-53370.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/un-dragor-maritim-al-fortelor-navale-romane-s-a-alaturat-snmcmg-2-ce-desfasoara-actiuni-specifice-in-marea-neagra-53370-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv