Lotul olimpic feminin de gimnastică își continuă pregătirea la Centrul de la Deva, a declarat duminică ministrul Tineretului și Sportului, Constantin Bogdan Matei, el arătând că a avut deja o întâlnire cu antrenorul coordonator al acestuia, Nicolae Forminte, și că nu sunt probleme referitoare la asigurarea finanțării necesare și a condițiilor de pregătire pentru gimnaste.

“Nu sunt probleme cu privire la ceea ce înseamnă partea de finanțare și asigurarea condițiilor, de la Ministerul Tineretului și Sportului. I-am promis domnului profesor (Forminte – n.r.) că voi reveni pentru a discuta mai multe dintre probleme, pentru că acolo am nimerit exact la început de antrenament și am zis să nu intru peste procesul sportiv. Am stabilit că voi reveni pentru a avea o discuție mult mai amplă despre ceea ce înseamnă sportul de masă, care este motorul de bază al sportului de performanță și înaltă performanță. Dumnealui are câteva idei foarte bune, de care noi trebuie să ținem cont, despre cum vom face să relansăm gimnastica în România”, a spus ministrul Bogdan Matei.

Ministrul Tineretului și Sportului a apreciat că “singurul lucru care poate relansa gimnastica în România este sportul de masă”, menționând, în acest context, că ministerul pe care îl conduce a alocat, în acest an, fonduri de 9 milioane de lei pentru Programul “România în mișcare” – ce aparține de MTS.

“Anul acesta el se va adresa strict elevilor și sportivilor nelegitimați, pentru că interesează foarte mult să creăm resursa umană către sportul de performanță”, a punctat ministrul.

Ministrul Tineretului și Sportului s-a aflat, timp de două zile, în județul Hunedoara, prilej cu care a vizitat și centrul de pregătire al Federației Române de Tir cu Arcul din orașul Aninoasa, iar duminică a participat la festivitatea de premiere a sportivilor care au luat parte la Campionatul Național de Tir cu Arcul.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/ministrul-tineretului-si-sportului-lotul-olimpic-feminin-de-gimnastica-isi-continua-pregatirea-la-deva-53363.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/ministrul-tineretului-si-sportului-lotul-olimpic-feminin-de-gimnastica-isi-continua-pregatirea-la-deva-53363-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv