Magistrații au pronunțat sentința definitivă pentru tânărul de 18 ani care a ucis o adolescentă din Hunedoara, într-un accident produs pe trecerea de pietoni.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat sentința definitivă în dosarul tânărului de 18 ani care a ucis o adolescentă într-un accident rutier petrecut pe o trecere de pietoni. În procesul judecat pe fond, la Judecătoria Hunedoara, Alexandru Manciulea a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă. Prin sentința definitivă, tânărul a rămas cu aceeași pedeapsă, însă daunele pe care va trebui să le achite familiilor victimei au fost majorate, de la 15.000 de euro la 40.000 de euro către mama adolescentei ucisă, de la 15.000 de euro la 40.000 de euro către tatăl acesteia, de la 10.000 de euro la 15.000 de euro către fratele acesteia și de la 5.000 de euro la 10.000 de euro către bunica victimei.

Sentința este definitivă.

Potrivit anchetatorilor, „în data de 28 ianuarie 2015 în jurul orelor 18:45 inculpatul în vârstă de 18 ani s-a deplasat fiind la volanul autoturismului pe direcția de mers PECO (Liceul nr. 2) – Casa vânătorului având în autoturism ca pasager pe martorul P. A. care ocupa locul din față dreapta. Când inculpatul a ajuns în zona marcajului Trecere pentru pietoni, semnalizat și prin indicatorul rutier din dreptul blocului nr. 6, din cauza neatenției nu a observat că pe marcajul pietonal se afla în traversare victima în vârstă de în vârstă de 17 ani, ce se angajase în traversarea străzii din partea stângă spre partea dreaptă a sensului de mers PECO – Casa Vânătorului pe care a surprins-o și lovit-o cu partea dreapta față a autoturismului accidentând-o mortal”.

La Judecătoria Hunedoara, Alexandru Manciulea a recunoscut fapta așa cum aceasta a fost reținută în actul de sesizare al instanței și-a solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate de părți, se arată în motivarea prezentată de magistrați, astfel că a beneficiat de o reducere a pedepsei pe care ar fi primit-o dacă era găsit vinovat, însă nu recunoștea acuzațiile.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/sentinta-definitiva-pentru-soferul-de-18-ani-care-a-ucis-o-eleva-pe-trecerea-de-pietoni-53356.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/sentinta-definitiva-pentru-soferul-de-18-ani-care-a-ucis-o-eleva-pe-trecerea-de-pietoni-53356-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv