Mihai Drăghici a anunțat, sâmbătă pe Facebook, că își va retrage candidatura pentru portofoliul Transporturi, în contextul în care președintele Klaus Iohannis nu a dat niciun răspuns în legătură cu nominalizarea sa în funcție.

„Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcția de Ministru al Transporturilor. Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă și perseverență, dar și cu sacrificii. Am fost dintotdeauna și voi rămâne un om de echipă și vreau să mulțumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere și susținere”, a scris Mihai Drăghici, sâmbătă pe Facebook.

Social-democratul a adăugat că vrea ca ministerul Transporturilor să fie performant își oferă sprijinul, indiferent de funcția în care se află.

„Îmi doresc un Minister al Transporturilor performant, cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investiții și cu o strategie coerentă și sustenabilă și pentru acest deziderat voi continua să îmi pun la dispoziția colegilor sprijinul și experiența, indiferent de poziția sau funcția în care mă aflu. Cred că e responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor și a țării, unde nicio miză personală nu își are locul”, a conchis Drăghici.

Anunțul acestuia vine după ce Lia Olguța Vasilescu și-a retras marți seara candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Ea a precizat că a luat decizia în urma unei discuții cu președintele PSD, Liviu Dragnea, și că un atac la CCR ar însemna prelungirea perioadei de blocaj al activității guvernamentale.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în urmă cu câteva zile că o respinge pe Lia Olguța Vasilescu pentru postul de ministru al Dezvoltării. Ulterior, Vasilescu a anunțat că a decis să își retragă candidatur, astfel încât partidul să nu o mai propună.

Șeful statului nu a dat însă un răspuns legat de portofioliul de la Transporturi, unde a fost propus Mircea Drăghici.

Cele două ministere nu au au miniștri plini de la finalul anului trecut. Interimatul la minister expiră pe 20 februarie. Rovana Plumb este ministru interimar al Transporturilor, în timp ce Eugen Teodorovici conduce interimar Ministerul Dezvoltării.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/mihai-draghici-isi-anunta-retragerea-candidaturii-in-functia-de-ministru-al-transporturilor-53345.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/mihai-draghici-isi-anunta-retragerea-candidaturii-in-functia-de-ministru-al-transporturilor-53345-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv