Informații importante din două comunicate de presă ale Secției de anchetă a magistraților care vizau dosarul Laurei Codruța Kovesi au fost eliminate de către Biroul de Presă al PÎCCJ, care a transmis, vineri seară, o informare de presă oficială diferită de cea a Secției.

Adina Florea, procurorul de caz în dosarul Laurei Codruța Kovesi, a confirmat, pentru MEDIAFAX, că Secția pentru anchetarea magistraților a transmis, de fapt, două comunicate Biroului de Presă din cadrul Parchetului General, însă presa a primit pe email, oficial, doar unul.

Potrivit unor surse judiciare, un comunicat viza învinuirea Laurei Codruța Kovesi, iar cel de-al doilea explica extinderea cercetărilor, in rem, în privința unui comunicat al Parchetului General din 2017, privind extrădarea lui Nicolae Popa. Ambele ar fi trebuit să fie transmise presei în cursul zilei de vineri. Însă, seara, Biroul de presă a transmis unul singur, la finalul zilei, care nu conține toate informațiile pe care Secția a vrut să le transmită opiniei publice.

Unul dintre comunicatele Secției de anchetare a magistraților neredat presei, obținut de MEDIAFAX, conține informații care nu se regăsesc în cel oficial.

De exemplu, în cel oficial nu este stipulat numele suspectului, KOVESI LAURA CODRUȚA, ci se arată doar că este vorba despre „un fost procuror general al PÎCCJ”, iar în privința lui Sebastian Ghiță, membrii Secției de anchetă i-au comunicat doar inițialele, G.S.A, care nu există în informarea oficială ajunsă la presă.

Totodată, comparând cele două comunicate de presă (cel oficial și cel al Secției), se arată că la opinia publică nu au ajuns anumite informații.

„- S-a deplasat în Indonezia, Jakarta, cu prilejul organizării unei conferințe, prilej cu care a luat legătura cu autoritățile indoneziene, implicit cu președintele republicii, căruia i-a înmânat o scrisoare din partea Administrației Prezidențiale Române, înscris prin care se exprima speranța Administrației Prezidențiale Române, cu privire la urgentarea procedurii de extrădare a numitului P.N (Popa Nicolae, n.r)

– PÎCCJ a efectuat toate demersurile referitoare la obținerea vizei pentru membrii delegației ce urmau să se deplaseze în Indonezia și pentru plata biletelor de avion ale persoanelor care au făcut parte din delegația semnată să procedeze la aducerea în țară a numitului PN, printre care și numiții DM și IA, care erau ofițeri SRI.

– A determinat, prin autoritatea de care dispunea, ca Ministerul de Interne să pună la dispoziția IGPR suma de bani necesară plății transportului Jakarta-București, întrucât contravaloarea deplasării pe ruta București-Jakarta s-a estimat că era de 130.500 euro, conform facturii fiscale, în valoare de 234.207,30 RON, reprezentând cursa CHARTER-GALAXY (YR-TII) Otopeni-Jakarta-Otopeni 20-21.04.2011”, se arată în documentul obținut de MEDIAFAX, multe dintre aceste informații importante fiind eliminate din comunicatul oficial.

MEDIAFAX a cerut un punct de vedere de la Parchetul General, iar până la ora transmiterii știrii nu a primit un răspuns.

În acest dosar, fostul procuror șef al DNA Laura Codruța Kovesi a declarat vineri, la ieșirea de la audierile din Secția pentru Investigarea Magistraților, că i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect și că a făcut două cereri de recuzare.

Kovesi a mai spus că nu a fost dispusă o măsură preventivă în cazul său. Procurorul de caz este Adina Florea, iar cererea de recuzare a ei din dosar a fost respinsă de către șeful Secției de anchetă, Gheorghe Stan.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/dosarul-kovesi-biroul-de-presa-a-cenzurat-informatii-pe-care-procurorii-au-vrut-sa-le-comunice-53350.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/dosarul-kovesi-biroul-de-presa-a-cenzurat-informatii-pe-care-procurorii-au-vrut-sa-le-comunice-53350-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv